Sport

2016.01.05. 08:00

NB III.: Ausztriából csábítják a Komló alapembereit

Nagyon úgy fest, hogy nem lesz könnyű éve a Komlói Bányász NB III.-as labdarúgócsapatának.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Varga Balázs együttese az őszi szezonban erőn felül teljesített, hiszen újoncként – nyáron jutott fel a gárda a harmadosztályba – a negyedik helyig küzdötte fel magát a tabellán az őszi szezon végére, ráadásul rendre élvezetes mérkőzéseket játszott, legtöbbször kifejezetten üdítő volt nézni a csapat játékát is. Most azonban, ha hinni lehet a pletykáknak, komoly veszteség érheti a baranyai alakulatot.

Információink szerint a Komló három meghatározó játékosa, Bodó Péter, Korbuly Ákos és Szabó Balázs is távozhat a télen, a hírek szerint mind a hárman Ausztria felé veszik az irányt, egy sokadik ligás csapathoz tartanak. Ha valóban távoznak, az komoly érvágás lenne a Bányásznak, pótlásuk nem lenne egyszerű feladat. A csapat szakosztályvezetőjénél, Pintér Attilánál érdeklődtünk, igazak-e a híresztelések.

– Konkrétumról egyelőre nem tudok beszámolni, ami most biztos, hogy minden játékosunknak élő szerződése van – kezdte a sportvezető. – A pletykát már mi is hallottuk, és be kell valljam, nem örülünk neki. Egyrészt azért, mert három olyan játékosunkról van szó, akik alapemberei a csapatnak, másrészt azért, mert eddig senki sem állt elénk azzal, hogy ez a helyzet.

Pintér azt is elmondta, hogy az is egy komoly problémaforrás lehet, hogy Ausztriában január 30-ig tart az átigazolási időszak, így ha ne adj Isten pár nappal azt megelőzően derülne csak ki, hogy Bodóék távoznak, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülne az együttes, a pótlásukat akkor nagyon nehéz lenne megoldani. Amikor felvetettük, hogy miért nem kérdezik meg ők az érintett futballistákat a szándékaikról, Pintér sokat sejtető választ adott.

– Kedden lesz az első edzésünk, ott sok minden ki fog derülni – árulta el a szakosztályvezető. – A magam részéről nagyon várom, hogy a három játékos őszintén elmondja nekünk az üggyel kapcsolatos gondolatait. De ne aggódjon senki, meg fogjuk oldani a helyzetet, akárhogy is alakul.

 

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!