Sport

2007.09.09. 08:23

PMFC: jön a nullpontos, nullgólos

Pécs–Komló–Kozármisleny | A PMFC labdarúgócsapata könnyű feladatot kapott a vasárnapi NB II-es fordulóban, az utolsó helyezettet kell hazai pályán legyőznie. A Komló és a Kozármisleny idegenben lép pályára.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A győzelem ellenére a közönség kifütyülte saját csapatát a Kozármisleny elleni bajnokin. A PMFC-Pécs Plaza vasárnap ismét hazai pályán szerepel, s itt az ideje, hogy a három pontot élvezhető játékkal szerezze meg. Ez nem tűnik teljesíthetetlen kérésnek az utolsó helyezett, nullpontos, 0-11-es gólkülönbséggel érkező Mosonmagyaróvár elleni meccsen.

– Nyernünk kell, nincs mese – mondta Kis Károly vezetőedző. – A vendégeknél hét-nyolc 19-20 éves ferencvárosi futballista szerepel, s bár valóban mind a négy meccsüket elbukták, nem árt tudni, hogy a Barccsal, a Felcsúttal, a Pápával és a Haladással játszottak.

A szurkolók véleményén nem szabad megsértődni, tért át a legutóbbi bajnokin történtekre a szakvezető, a drukkerek a rosszra nem mondhatják, hogy az jó volt. Rajtunk a sor, folytatta, olyan produkciót kell nyújtanunk, ami után nem lesznek elégedetlenek a nézők.

A Komlóra és a Kozármislenyre hasonló feladatok várnak vasárnap: olyan együttesekhez (Budaörs, ESMTK) utaznak, amelyek nem tartoznak az élbolyba, de a középmezőnyben megállják helyüket. Ott József, a komlóiak edzője bízik benne, hogy a védekezésük ismét a bajnokság elején látott hatékonysággal működik, mert az utóbbi három meccsen kapott kilenc góllal természetesen nem volt elégedett. A kozármislenyieknek eddig többnyire sikerült szoros mérkőzéseket játszani, ahhoz viszont, hogy bentmaradjanak, pontok kellenek – az ESMTK-nál van esélyük a pontszerzésre.

A PMFC elnöksége továbbra is bízik a szakmai stábban

A PMFC csütörtöki elnökségi ülésén Rabi Csaba alelnök megerősítette lemondási szándékát, amit a vezetőség elfogadott, ugyanakkor elnökségi tagságát megtartotta. A klub vezetői egyelőre nem döntöttek arról, hogy ki töltse be a megüresedő posztot. Az ülésen szóba került a csapat eddigi szereplése is, amelyről Kis Károly vezetőedző tartott szakmai beszámolót. Az elnökség döntése alapján a megkezdett munkát folytathatja a jelenlegi szakmai stáb, az elöljárók bíznak benne, hogy az együttes először is nyer a vasárnapi bajnokin, és az ősz végére az NB II. meghatározó csapatává válva az első háromba kerül. Tomka János ügyvezető igazgatótól megtudtuk, szóba került az erősítés kérdése is. A külföldi és a hazai átigazolási időszak is lejárt már, ezért nem könnyű megfelelő játékost találni, csak olyan jöhet szóba, akinek jelenleg nincs szerződése. Ráadásul olyan futballistára lenne szükség, aki azonnal bevethető, és kimagaslóan jobb képességű, mint a keret tagjai. A héten a pécsieknél járt próbajátékon az Újpest korábbi labdarúgója, Velibor Kopunovics, ám nem felelt meg a kívánalmaknak.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!