Sport

2007.09.11. 07:11

PMFC: megbukott az edző

Labdarúgás | Az elnökség többsége hétfő este úgy döntött, váltani kell a vezetőedzői székben, mert megrendült a Kis Károlyba vetett bizalom. A két kiszemelt: Nagy Tamás és Mészáros Ferenc.

K. Mayer András

A sorozatos sikertelenség, főleg a vasárnap esti szégyenteljes hazai vereség miatt hétfő délután rendkívüli elnökségi ülést tartottak a PMFC-nél. Az ezután kiadott hivatalos verzió elég szűkszavú, a lényege, hogy a hét végén még Kis Károly vezetőedző irányítja a csapatot (az Integrál DAC-hoz utaznak a piros-feketék), ám a mérkőzés eredményétől függetlenül a vezetőség a jövő héten újraértékeli a kialakult helyzetet.

Immár nem hivataloson, s kicsit bővebben. A elnökségin a tagok többsége úgy döntött, váltani kell, Kis Károly vezetőedzőnek nincs maradása. A szakvezetővel késő estébe nyúlóan egyezkedtek a klub vezetői, az elválás mikéntjét, módját tárgyalva. Kis Károlytól közös megegyezéssel szeretnének búcsúzni, vagyis nem kívánnak neki (sokat) fizetni – szerződését ugyanis csak akkor bonthatná fel a klub anyagi konzekvenciák nélkül, ha az ősz végén, a 15. fordulót követően a csapat nincs a legjobb nyolc között. Ez azonban még odébb van.

A vezetőségnek két kiszemeltje is van már a szinte biztosan megüresedő vezetőedzői posztra: Nagy Tamás és Mészáros Ferenc. Jelenleg egyiküknek sincs csapata, így elvállalhatnák a munkát. Megkerestük mindkét edzőt, akik elmondták, a PMFC-től még nem hívták őket – minden bizonnyal azért, mert Kis Károllyal még nem vergődtek zöld ágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!