Sport

2011.10.24. 15:11

Sikerkovácsok: kilenc Kovács egy csapatban Versenden

Névrokonok, sőt rokonok is előfordulhatnak egy focicsapatban, de a versendi keret egyedülállónak tűnik: kilenc Kovács nevű játékosuk van.

zsj (bama.hu)

Versend egy kis falu Baranyában, a fehérborairól egyre ismertebb települést kilencszázharmincan lakják. A helyi focicsapat a Megye III-ban vitézkedik, jelenleg a második helyen áll. Sikerük egyik titka lehet, hogy egyszerre többen kovácsolják, szám szerint kilencen. A csapat ügyvezetője, Sallai Illés telefonon avatta be a bama.hu újságíróját a részletekbe.

- A csapat mérkőzéseire átlagban 40-60 néző látogat ki, a legtöbben a szeptemberi búcsúkor és húsvétkor szoktak lenni - mesélte. A csapatban kilenc Kovács van (Egy apa és két fia, a többi névrokon). Most nagyon nehéz helyzetben vannak, mert az önkormányzat ellen csődeljárás folyik, így ők nem tudják támogatni a csapatot. A futballt a faluban lényegében egy vállalkozó tartja életben, ő pénzeli, támogatja az együttest.

A Versend legnagyobb győzelme idén 7:2 volt, a Bár ellen nyertek a 4. fordulóban. Ezen a találkozón Kovács Lajos 3 gólt, Kovács György I., Kovács György II. és Kovács József is betalált az ellenfél kapujába.

A különleges összeállítás ismeretében már nem is meglepő, hogy a mérkőzésen Kovács (I.) Józsefet az 58. percben Kovács (II.) József váltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!