Sport

2008.05.17. 20:09

Szórakoztató PMFC-siker

Fölényesen nyert a PMFC a kiesés ellen küzdő ESMTK ellen, a szurkolókban mégis jócskán maradt hiányérzet.

BAMA

Fölényesen nyert a PMFC a kiesés ellen küzdő ESMTK ellen, a szurkolókban mégis jócskán maradt hiányérzet. Az első félidő alapján ugyanis úgy tűnt, Nagy Tamás együttese meg sem áll hat-hét gólig – négy lett belőle. Pedig a szünet után már emberelőnyben futballoztak a hazaiak, mégis ebben a játékrészben állta jobban a sarat a vendéggárda. Persze csak azért, mert a hazaiak láthatóan elkönnyelműsködték ezt a negyvenöt percet: a szurkolók ugyan láttak szép lövéseket, hajszálpontos kényszerítőket, ügyes cseleket, de a gólok sajnos – kivéve természetesen Kulcsár találatát – elmaradtak.

A mérkőzés előtt köszöntötték a PMFC-ben századik meccsét játszó Sólyom Csabát, akire ezúttal sem lehetett panasz: a 70. percben csak rajta múlott, hogy nem szépítettek a vendégek. Németh Zsolt remekül megállta a helyét a csatársorban, a nagydarab támadót két gólja után is ölelgethették a társak.

PMFC-Pécs Plaza – ESMTK 4-0 (3-0)
Pécs, Újmecsekalja, 1000 néző. V.: Mészáros 
PMFC-Pécs Plaza: Sólyom – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Sipos  (Luczek, 68.), Wittrédi, Fónai – Horváth Zs. (Szabó B. , 75.), Németh Zs. (Törtei, 55.), Lovrencsics
Edző: Nagy Tamás.
ESMTK: Bonica – Tvaruska, Németh J., Kovács Zs., Kővári, Szöllősi, Marosfalvi, Szőke (Szabó Z., a szünetben), Balázs, Takács – Ujhegyi. Edző: Menczeles Iván.
Sárga lap: Szabados (81.), ill. Balázs (53.), Szöllősi (72.).
Kiállítva: Kővári (45.).
Szögletarány: 12-2 (2-0).
7. p.: Simonfalvi passzolt jobbról középre, Németh Zsolt első próbálkozását még blokkolták a védők, ám másodjára ballal 11 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0).
13. p.: Ujhegyi úgy hagyta faképnél Lantost és Szabadost, hogy rossz volt nézni, 12 méterről lőtt, Sólyom óriási bravúrral lábbal a jobb kapufára tolta a labdát.
41. p.: Wittrédi 24 méterről, szabadrúgásból jobbal csodálatosan csavart a jobb felső sarokba (2-0).
44. p.: Wittrédi lövését még védte Bonica, a pécsi játékos ezután Németh Zsoltnak passzolt, aki 6 méterről a léc alá belsőzte a labdát (3-0).
45. p.: Horváth Zsolt tört kapura, Kővári a 16-os előtt egy méterrel tiszta gólhelyzetben buktatta, amiért jogosan egyből piros lapot kapott.
79. p.: Fónai passza után egy védőről Kulcsár elé pattant a labda, aki 12 méterről a kapu közepébe lőtt (4-0).

Nagy Tamás: – Elégedett vagyok. Játékban még biztosan fogunk tudni előrelépni, ilyen helyzetben pontosabban, rafináltabban kell futballozni.
Menczeles Iván: – A Pécs jobb csapat, de megkönnyítették a hazaiak dolgát, mert egy félidőt emberhátrányban játszottunk. Kérem, döntsék már el a játékvezetők, mi a sárga és mi a piros lap.

Integrál-DAC – Kozármisleny 1-1 (0-1)
Győr, 300 néző. V.: Király.
Integrál-DAC: Deli – Csikós, Szabadfi, Fleischhacker (Kalcsó, 85.), Czanik – Szűcs, Müller (Gál, 46.), Nagy T. (Vastag, 65.), Töltösi – Bali, Laki B. Edző: Lengyel Ferenc.
Kozármisleny: Antal – Suba, Finta, Éles, Tasselmájer – Somogyi (Horváth P., 60.), Nagy J., Tóth Z., Kutyáncsánin – Kresz (Lauer, a szünetben), Hergenröder (Morvai, 73.). Edző: Márton Gábor.
Gólszerzők: Laki B. (86.), ill. Nagy J. (31.).
Kiállítva: Morvai (82.).
Remekül játszott a Kozármisleny Győrben, nem csoda, hogy az ezen a pályán jónak számító döntetlen után is keseregtek a vendégjátékosok. Akiknek sok helyzetük adódott, amelyek rendre kimaradtak, hogy aztán Morvai kiállítása után a hazaiak az első lehetőségüket gólra váltsák.

Márton Gábor: – Gratulálok csapatomnak a kiváló játékhoz, megérdemeltük volna a győzelmet. Hogy miért nem sikerült, azok látták, akik ott voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!