Sport

2006.01.17. 15:34

Változó testnevelő-edző-képzés

Pécs | A jövő tanévtől életbe lépő Bologna-rendszerű képzés a PTE Testnevelési és Sporttudományi Intézetét is több változtatásra készteti.

BAMA

Ezek közül az érdekesebbek, hogy a február 15-i jelentkezési határidőig a hagyományos testnevelő-edző mellett a közgazdasági karral karöltve sportmenedzser-, míg az egészségügyi főiskolai karon rekreáció és életmód szakon is indul képzés.
Mindhárom alapszakként, azaz három év után egy alapdiplomát ad, amely után tovább lehet szakosodni – tanításra például már csak ez utóbbi (és az előző körből várhatóan bő harmadnyi hallgató által folytatható, tehát igazi elitképzésnek számító) mesterkurzus jogosít.
Az új képzésekről, a felvételi követelményekről és a (különben a reméltnél is bővebb) hallgatói létszámkeretekről a már megjelent felvételi tájékoztató könyv mellett a tanulmányi osztályon és a www.ttk.pte.hu honlapon lehet bővebb információhoz jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!