Sport

2012.09.22. 15:57

Vasárnap bemutatkozik a PEAC-Pécs az Adria Ligában

Vasárnap 17 órakor bemutatkozik a női kosárlabda Adria Ligában a PEAC-Pécs, amely első meccsét Újvidéken a Vojvodina ellen játssza.

H. L. (Dunántúli Napló)

A Vajdaságból nem tér haza az együttes, hanem Belgrádba buszozik, ahol kedden a szerb Vozsdovac az ellenfele. Ezen a nemzetközi mérkőzéssorozaton a PEAC-Pécs az egyetlen magyar gárda, a többi 11 résztvevő délszláv, a volt Jugoszlávia utódállamaiból jön össze, összesen tizenkét klub nevezett, ők oda-visszavágó alapon mérkőznek meg egymással, az Adria Kupa jövőre március 10–11-én a döntővel ér véget. Az első pécsi mérkőzés jövő szombaton 19.00-kor a ZKK Szloboda Novi Grad ellen lesz.

– A bajnoki rajtra készülőben jól jönnek ezek a kupameccsek – hallottuk Gyenge Gábortól, a PEAC-Pécs klubigazgatójától.

– Felmérhetjük, hol tartunk a csapatépítésben. Egyébként van egy új játékosunk, Amy Betsy Jeaschke-nek hívják, 23 éves, 196 centis center, próbajátékon van nálunk. A Michigan State tengerentúli egyetemi csapatban kosarazott, jó híreket kaptunk róla. Csütörtökön érkezett, visszük magunkkal Újvidékre és Belgrádba, ezeken a mérkőzéseken pályára is lép majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!