Sport

2012.07.09. 18:01

Vasárnap már jól taktikázott a pécsi Veloki Team

A Grawe Nagydíjon bukott egy román versenyző, de nem lett komolyabb baja.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ismét óriási melegben kellett versenyezniük a Lakics Kft.-kupa kerékpárverseny-sorozat résztvevőinek, ráadásul megint szombaton és vasárnap is volt egy-egy nagydíj, de le a kalappal a bringások előtt, jól bírták a megpróbáltatásokat. A szombaton rendezett Komló Nagydíjon nagy meglepetés született az elit kategóriában: ezúttal nem Ivanics Gergely, vagy éppen Csomor Zoltán győzött, hanem Pelikán János ért elsőként a célba.
A vasárnap Üszögpusztáról rajtoló Grawe Nagydíjon sajnos egy baleset is történt.

– Az egyik román versenyző bukott, a biztonság kedvéért kórházba is szállítottuk – mondta Herke Szabolcs versenyigazgató. – Szerencsére kiderült, hogy nincs komolyabb baja, felszakadt a bőr a szemöldökénél. Már el is indultak haza. Pelikán János szombati meglepetésgyőzelme után vasárnap már jobban figyelt a pécsi Veloki Team. A csapat jó taktikát választott a hajrára, ami azt eredményezte, hogy Ivanics Gergely meg tudta nyerni az elit kategóriát. A két nap során egyébként három versenyzőnek sikerült a duplázás.

A nőknél Kormos Veronika Anna győzött szombaton és vasárnap is (sajnos nagyon kevés hölgy indul), az ifiknél Nagyernyei Bence zsebelt be két győzelmet egymás után, míg a szenior II-es kategóriában Erb Zsolt ért mindkétszer elsőként a célba.

A Komló Nagydíj kategóriagyőztesei. Elit: Pelikán János. Nők: Kormos Veronika Anna. Hobbi: Alexandru Almajan. Serdülő: Nagy Olivér. Ifi: Nagyernyei Bence. Szenior I.: Vaskó József. Szenior II.: Erb Zsolt.
A Grawe Nagydíj kategóriagyőztesei. Elit: Ivanics Gergely. Nők: Kormos Veronika Anna. Hobbi: Steig Gábor. Serdülő: Fábián Ábel. Ifi: Nagyernyei Bence. Szenior I.: Ormánközy Zoltán. Szenior II.: Erb Zsolt.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!