Egyéb

2015.09.09. 10:47

Szarvasgombák kalapács alatt

Nem mindennapi eseményre készül a pár száz lelkes falu.

K. E. I.

Hétvégén rendezik meg ugyanis az I. Országos Szarvasgomba Aukciót. A kétnapos eseményt szeptember 12-én és 13-án tartják Kárászon, a Faluházban.

A szombati nap 9.30-tól indul a regisztrációval. Ezután a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról, kiaknázandó lehetőségekről tartanak előadásokat a téma szakemberei. Kísérő programként – természetesen helyben készült – bort, pálinkát, mézet és sajtot kóstolhatnak meg a résztvevők.

A szarvasgombákkal kapcsolatos konferencia délután fél kettőkor kezdődik, amelynek keretében nemcsak mesebemutatót, a szarvasgombászat jogszabályi hátterét, illetve a szarvasgomba gasztrotörténelmét ismerhetik meg az érdeklődők, de szarvasgomba-keresésen is részt vehetnek. Este látványfőzéssel és bállal zárul a nap (a kóstolási szándékot ma estig lehet jelezni a 06-30/523-3404-es telefonszámon).

A vasárnap reggeli körséta után tíz órától nyílik meg az aukció, ami a rendezvény csúcspontja. A helyszínen kézművesvásár és büfé is lesz. Kárász nem először vág bele nem hagyományos program készítésébe. A pár éve induló pálinkaversenyük mára régiós szintűvé vált, és a nyári gombafesztiváljuk is sikeres.

Címkék#Kárász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!