Pécs

2018.08.10. 18:20

A kontinens legjobb ifjú zeneművészei érkeznek

Zárul a hó végén a Püspökvári zenés esték, a harmadik koncert augusztus 29-én, 19 órakor lesz. Cseh-szlovák utazásra csábít ez az este, melyen a közönség a Pannonisches Jugendsinfonieorchestert hallhatja, akik formabontó, izgalmas muzsikával várják a közönséget a Püspöki Palota kertjében.

M.B.E.

A zenekar tagjai Alpaslan Ertüngealp, török-görög karmester (aki egyébként több emlékezetes hangversenyen dirigálta már a Pannon Filharmonikusokat) vezényletével adják elő többek között a Krajči, Janáček és Dvořák műveit.

A Pannonisches Jugendsinfonieorchesterről tudni érdemes, hogy 2014-ben történt bemutatkozásuk óta immár negyedik alkalommal kínál az Eiklang Harmónia programban közös fellépési lehetőséget az Európai Unió különböző tagországaiból származó fiatal muzsikusok számára. Eső esetén is megrendezik a koncertet – ha úgy alakul, akkor a programot átviszik a pécsi Püspöki Magtár Látogatóközpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!