Pécs

2018.08.28. 16:30

Kínai építész professzorok érkeznek az egyetemre

Világhírű professzorok, neves szakemberek és kínai vállalatvezetők érkeznek augusztus végén a PTE Műszaki és Informatikai Karára, hogy a kínai és magyar építészjelöltek diplomamunkáit tekintsék meg.

T. V.

Marosvásárhely, 2012. április 25. Elõadáson vesznek részt hallgatók a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Mûszaki és Humántudományi Karán, Marosvásárhelyen. Romániából a magyarság megmaradását és fejlõdését szolgáló 11 oktatási és mûvelõdési intézmény és 5 program került fel a nemzeti jelentõségû intézmények listájára 2012 februárjában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: afp

A 60 fős delegáció – melynek tagja a Pécsi Tudományegyetem díszdoktora, Wang Tie – számos programon vesz részt. Többek között meglátogatják Pécs kiemelkedő építészeti helyszíneit. A rendezvény részeként a programban résztvevő partnerintézmények hallgatói és oktatói munkáiból nagyszabású kiállítás nyílik az egyetem Boszorkány úti épületének aulájában.

A Pécsi Tudományegyetem egyetemi szintű építész képzése pont 20 évvel ezelőtt indult. Az évforduló előtt tisztelegve választották a pécsi helyszínt. A kínai egyetemek kiváló minőségű képzésük és hallgatóik miatt különösen fontos kapcsolatnak számítanak a MIK nemzetközi építészmérnök képzése szempontjából, minőségi hallgatói utánpótlást jelentve ezzel nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!