baranya

2018.06.16. 12:16

Szlalomozva próbálták ki az új járőrautókat

Gépjárművezetés-technikai tréningen vesznek részt a hét minden napján a megyei egyesületek.

T. V.

Gépjárművezetés-technikai tréningen vettek részt a hét minden napján, délelőtt nyolc órától a megye polgárőr egyesületei a Pécs–Pogány repülőtéren. A közelmúltban gyarapodott a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek tulajdonában lévő gépjárművek száma. Járőrautót kapott a Pécs Kertvárosi Polgárőr Egyesület, a Mecsek Polgárőr Egyesület és a Pécs Keleti Városrész Polgárőr Egyesület is, a város közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Így most összesen 56 járművel rendelkeznek, ezért is tartották fontosnak a tréninget az egyesületek.

– Ez a vezetés-technikai tréning egy alapszintű képzés a polgárőrök számára, a gépjárművek kezelését az alapoktól kezdik el – mondta el kérdésünkre Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke.

Szlalomoztak, kanyarodtak, különböző vezetést megnehezítő akadályokkal kellett szembenézniük a reptéren megjelent polgárőröknek. Nem a tipikus, jogosítványszerzéshez elengedhetetlen, vezetéstechnikai ismereteket tanítják a héten nekik, hanem direkt speciális, szolgálati gépjárművezetési képzésen vesznek részt. Minden nap másik községből érkeznek a közrend védői a tréningre, ottjártunkkor Kökényből, Mohácsról, Átáról származó polgárőrök próbálták ki magukat a felállított ügyességi pályán.

A Baranya megyei polgárőr szervezetek állami támogatása és gépjárműflottája az elmúlt hét évben megháromszorozódott, ezzel egyidejűleg harmadára esett vissza a bűncselekmények száma. Jelenleg Baranya megyében 134 egyesületet tartanak nyilván, taglétszámuk 3330 fő.

Együttműködnek

Május végén az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közterületi szolgálatellátás fejlesztése céljából országosan 69 gépjárművet és 40 robogót adott át a polgárőröknek. Kovács István országos rendőrfőkapitány-helyettes ekkor elmondta, hogy a közös szolgálatellátás alkalmával a polgárőrök jelentős segítséget nyújtanak a jogsértő cselekmények felderítésének területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!