Pécs

2018.07.11. 20:00

Sztárszínészek sorozatban a nyári játékokon

Operett- és musicalslágerekből, veretes poénokból és legendás költeményekből válogathatunk.

Mészáros B. Endre

Beindul a nagyüzem a héten a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon, tegnap még Szabó Kimmel Tamáséknak tapsoltunk, holnap pedig többek közt Straub Dezső, Sáfár Anikó és Oszter Alexandra lép színre. Gengszterkomédia után operett következik, s ha ez sem lenne elég, holnapután egy vígjáték látható olyan színészekkel, mint Szabó Győző, vagy Széles Tamás. Mi több, marad egy musical szerda estére is, Gergely Róberttel és a Pécsről induló Fábián Anitával. Nézzük hát közelebbről, hogy mire is készülhetünk.

A csütörtöki előadás, az Egy csók és más semmi címe mindenkinek ismerősen cseng, hát még, ha felcsendülnek a klasszikus Eisemann Mihály – Békeffi István slágerek. Az operett librettó pedig arról szól, hogy van egy válóperes ügyvéd, aki szenvedélyesen szereti szakmáját, ugyanakkor a feleségével is szenvedélyes, viharos a kapcsolata, és a válási ügyek, a családi bonyodalmak meglehetősen összekeverednek, vidám dalokkal, poénos jelenetekkel megspékelve.

Pénteken a Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő? édes hármas-páros játék látható az Ivancsics Ilona színtársulattól. A színmű színvonalát jelzi, hogy az a Peter Shaffer az írója, akitől olyan szenzációs színjátékok származnak, mint az Amadeus, vagy az Equus. No és olyan kérdésekre ad választ, hogy mi a vonzóbb a nő számára, a szerénység, vagy a magabiztosság. A férfi választ, vagy a férfit választják?

Szombat este aztán egy gondűző zenés francia komédia következik (Pánik a fedélzeten), melyben egy tengerjáró út során felfejlenek egy család legbensőbb titkai.

L’art pour nyár

A pazar színpadi kínálat itt nem ér véget, a jövő héten is lesz két ínyenceknek való bemutató. Előbb július 18-án Kosztolányi Dezső életének utolsó, szerelmi háromszöggel terhelt szakaszát ismerhetjük meg (a cím önmagáért beszél és híres verset idéz: Hajnali részegség), melyben például Karinthy Frigyest Koltai Róbert alakítja. Majd 20-án hallhatjuk a L’art pour l’art együttest, új nyári műsorával, mely reájuk jellemző módon egy kicsit a karácsonyról szól!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!