Paks

2018.07.02. 11:50

Újra együtt játszik a fél Colosseum

Ha azt mondom, John Hiseman, akkor egy valamire való progresszív rockrajongó felkapja a fejét, mert az 1970-es évek legendás Colosseum együttese többek között a dobosának tizenöt perces szólói­nak köszönhette világra szóló sikereit.

Mészáros B. Endre

Ha hozzá teszem, hogy Mark Clarke bőgős, basszista, akkor sokaknak olyan vokális gitárbandák ugornak még be, mint a Uriah Heep Ken Hensleyvel, de elővillanhat a Rainbow is a Deep Purple Ritchie Blackmore-jával. Mindehhez hozzáveszem Clem Clempson gitárost, aki egykor B. B. King, Bob Dylan és Jack Bruce csapatát is erősítette, akkor egy hihetetlenül erős retro trió jön össze, az utolsó Colosseum fele, akik itt lesznek az év legnagyobb hazai progresszív rockfesztiválján, a paksi Gasztroblueson (július 2–8.). A Gastro­blueson, mely olyan buli a hetvenes évek rockbarátainak, mint a Sziget a fiatalabbaknak, s nem véletlen, hogy százak zarándokolnak ilyenkor Baranyából is Paksra.

De nem csak a „kis-Colosseum” miatt érdemes idén felkerekedni, jön például Aynsley Lister is, akiben brit szakírók az új Eric Claptont látják (John Mayallal, Bryan Sdamsszel is voltak közös fellépései). Jönnek továbbá Rory Gallagher egykori zenésztársai is Band of Friends elnevezéssel és természetesen Rory-dalokat játszanak, de az ősi tűzzel, vagyis korántsem tekinthetők tribute zenekarnak. Itt lesz továbbá Graine Duffy is, az ír gitáros-énekesnő, aki Van Morrisonnal, és a Yardbirdsszel állt egy színpadon. Ezúttal is az ESZI csarnok a fő helyszín, de klubkoncertek és a hagyományoknak megfelelően templomi hangversenyek is hallhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!