Vélem-én

2013.09.02. 10:00

Maga kinél bankol?

Brutálisan megnő minden banki szolgáltatás költsége: nem néhány száz forintról, töredék-százalékról beszélünk - megszenvedjük a változtatásokat.

Fülöp Zoltán jegyzete (Dunántúli Napló)

Most azt hagyjuk is, hogy nagyon úgy fest: amíg világ a világ, nálunk, Magyarországon a bankárok nem lesznek szimpatikusak, s a bankok sem fognak még jó ideig felkerülni a barátságos helyek listájára. És ne foglalkozzunk azzal sem, hogy miként lehetett hős mifelénk egy nettó bankrabló, Ambrus Attila. Sőt, azt is ugorjuk át, hogy gazdasági válság van, megszorítások jönnek, mennek (vagyis hát menni nem nagyon szoktak), és ez bizony a pénzügyi szektort is eléri, sőt, a benne dolgozók szerint inkább ellepi, nyilván.

Koncentráljunk csak arra a tényre, amelyről azért finoman hallgatnak az érintettek – nevezetesen, hogy brutálisan megnő minden banki szolgáltatás járulékos költsége. (Legalábbis ilyen reklámba még sehol nem futottunk bele.) És a brutálisan most nem túlzás: nem néhány száz forintról, töredék-százalékról beszélünk, hanem olyan összegekről, amelyek bizony nagyon hiányozni fognak a hónap végén nagyon sokaknak.

És nincs kivétel. Teljesen mindegy, hogy melyik banknál vagyunk, milyen a folyószámlánk – nagy valószínűséggel valamiképpen megszenvedjük a változtatásokat.

Ezt mégis hogyan, kérdezzük majd a banktól. Ott az apróbetűs részben, válaszolják majd. Szépen, csendben apróbetűssé változott ez az ország. Igen, tudjuk, hülyék vagyunk, hogy nem olvassuk el – vagyis nem hülyék, csak hiszékenyek. Mert azt gondoljuk, hogy ők vannak értünk, az a céljuk, hogy megtartsák az ügyfelet, hogy neki kedvezzenek, hogy aláígérjenek a konkurenciának. Ezt gondoltuk. (Lehet, hogy mégis hülyék vagyunk.)

Maga kinél bankol? – kérdezi a reklám.

Anyádnál, válaszolnánk most legszívesebben.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik