Rendőrségi nyomozások és súlyos ügyek kerültek elő

Bóka Máté Ciprián

Négy év elszelelt, de azért a havi több milliónál is többre telt a pécsi városházán és környékén azoknak, akik 2019 óta sütögetik a pecsenyéjüket a polgármester „konyhájában”. 

Péterffy Attila pécsi polgármester egykori főtámogatója, a volt momentumos politikus Körömi Attila kendőzetlenül vallott azokról a folyamatokról, amik mérgezik, tönkreteszik az önkormányzatot. Egyben megerősítik azt, amit már négy esztendeje számtalanszor megírtunk: a baloldali városvezetés nem egy idealizált „civil” szerveződésből nőtte ki magát, hanem politikai pénzemberek, MSZP-s körök által kitartott és bábként mozgatott személyek érdekhalmaza. Aki pedig ezen pénzügyi, technokrata szemléletű körön kívül esik, vagyis aki nem csak a villogó forintokat, vagy éppen dollárokat, a bankszámlájának hízását látja, annak nincs keresnivalója a jelenleg még egy ideig regnáló városvezetés által leuralt szférában.

Igaz, a rendőrségi nyomozások, a súlyosabbnál is súlyosabb ügyek és kétes ügyletek, háttérbeli machinációk éppen arra világítanak rá, hogy jobb is kívül lenni a körön, és tudjuk, hogy nemcsak az ellenségeiket – ahogy ők kezelik a más nézetű ellenfeleiket –, hanem egymást is képesek feláldozni, leszalámizni, vagy éppen lekenyerezni, hol pozíciókkal, hol pénzügyi alkukkal. Van, akit nem sikerült, és ki is tálalt, bár ehhez bátorság is kellett, mert a baloldali bosszú olykor nem ismer határokat.