Újabb és újabb problémákat kreálnak

Bóka Máté Ciprián

Pitiánerek: nem csupán abban kisstílű a jelenlegi városvezetés, hogy egyetlen nagyberuházót sem tudtak önerőből Pécsre hozni. De amelyik meg idejött a baranyai vármegyeszékhelyre, azt meg megpróbálták saját sikerként eladni. 

De legalább a minimális igyekezetet lehetne látni, hogy a pécsi ipari parkokban valóban szeretnénk munkahelyeket, termelőcégeket látni. Persze szerintük az, hogy néhány cég beesett a városba nekik köszönhető, csakhogy egy több száz fős apparátusuk van, kezükben van az összes városi vállalat, papíron még egy gazdaságfejlesztési osztályt is fizetnek a pécsiek, vagyis ennyit alapjáraton elketyegve is meg lehet oldani.

Ehhez képest viszont élen járnak olyan ügyekben, amelyek – úgy hírlik – végtelenül bosszantják a pécsieket. Egyrészt képesek teljesen értelmetlenül teleszemetelni az internetes közösségi oldalakat a különböző kirohanásaikkal, időt és pénzt szánni arra, hogy mocskolódásokat pottyantsanak el bárkiről, bárhol, másrészt úgy tűnik, hogy óvodai korszakukat újra átélve kisautósat játszanak a városlakókkal. 

Ennek lényege, hogy a valódi közlekedési problémákat nem ismerik fel, azokon nem javítanak, helyette inkább kreálnak újabbakat. A kisbarátaikat meg beveszik a buliba, nekik így mindent lehet és a kiscsoportos játékot együtt élvezik, pitiáner módon még minibosszúkat is elkövetnek. Ez lett Pécsből néhány év alatt.