Nehéz tagadni Gyurcsány Ferenc jelenlétét

Bóka Máté Ciprián

Nem lehet egyszerű helyzetben a jelenlegi baloldali városvezetés, amikor azt kellene valahogy elhitetni az emberekkel, hogy hiába áll mögötted Gyurcsány Ferenc, hiába az MSZP végváraként kell harcolni az utolsó maradék kis pozícióért, pénzért és hatalomért, mégis magyaráznod kell, hogy te vagy a világ legeslegfüggetlenebb polgármester jelöltje. 

Ilyenkor kell bevetni mindent, a sértődést, a támadást, a lejáratást, meg a ló lábat, ami már kilóg, valahogy vissza kéne szuszakolni a helyére. De lassan nemcsak a lóláb lóg ki, hanem maga az egész ló is, és szinte az egész pereputty élén a fékevesztette lovassal. 

A hasonlatnál maradva mondhatjuk azt is, hogy valójában a városházán ücsörgő, lébecoló, semmittevő kis csoportocska tulajdonképpen nem más, mint a baloldali pénzügyi elit trójai falova. Amely szépen lassan elfoglalta az önkormányzatot és kénye-kedvére osztogathatja zsírosabbnál zsírosabb megbízásokat haveroknak, barátoknak, üzleti köröknek. Pécs azonban nem róluk szól, nem a pénzről, nem a dollárokról, hanem a pécsiekről, azokról, akik normális városban akarnak élni, nem pedig a múlt árnyai által leárnyékolt városban botorkálni a félhomályban. A választás tétje ez is, mert nem csak a beton és a kő számít egy város élhetőségében, hanem a hangulat is és a jövőkép is, hogy mit adunk át a következő generációknak.