Járjunk nyitott szemmel a bevásárlóközpontokban!

Czeczon Enikő

Minden év decemberében megfogadjuk, hogy jövőre mindent előre bevásárlunk karácsonyra, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen berohannunk a bevásárlóközpontokba, boltokba, ahol olyan tömeg van, hogy a sorban állás akár egyórás is lehet. Azonban a sok ember az üzletekben nemcsak az év utolsó hónapjára jellemző, hanem az elsőre is, azaz januárra. Nem is kell magyarázni, hogy miért, hiszen biztos vagyok benne, hogy mindannyiukkal előfordult már, hogy egy-egy ajándékot vissza kellett vinni valamilyen ok miatt, ami ruha esetén lehet mérethiba, elektromos szerkezetnél a nem megfelelő működés, de sokan a kapott könyveket is visszaviszik. 

Érdemes odafigyelnünk, mert szó szerint bele lehet fulladni a jelenlegi akciótengerbe, vagy inkább óceánba. Alaposan nézzük meg, hogy mire cseréljük a terméket, járjunk nyitott szemmel, mert néha az akciók valójában nem is azok. 

Ez egy roppant stresszes időszak, főleg az első két hét, hiszen mindenki minél hamarabb el akarja intézni ezeket az ügyeket. Még el se kezdődött az év, de már mázsás súllyal nehezednek ránk leendő terveink, bajaink. És pont emiatt, amikor visszaviszünk egy adott terméket, legyünk türelemmel egymással, főleg az eladókkal, akik lehet előttünk már száz meg száz terméket visszavettek. De ugyanígy igaz ez az eladókra is, ők is türelemmel viseltessenek a vevők felé. Sokkal gördülékenyebb lesz minden, ha igyekszünk megérteni egymást, és az évkezdés is stresszmentesebb lesz ezáltal.