Ráadás is volt.

2018.09.03. 14:00

Két éjszakán keresztül az állatoké volt a főszerep

A korábbi évekkel ellentétben idén két egymást követő este is betekinthettünk a pécsi állatkert életébe. Az év talán legjobban várt állatos eseményén látványetetésekkel, bátorságpróbával és vezetett túrákkal várták a családokat.

Tóth Viktória

Immár hetedik alkalommal csatlakozott a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium az Állatkertek Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez.

A korábbi évektől eltérő módon azonban ebben az évben két este is megrendezték ugyanazt a programot, így még több látogatónak nyílt lehetősége részt venni a nem mindennapi estéken. A szervezők célja évről évre az, hogy minél többen látogathassanak el a különleges eseményre, és közben az állatkert befogadóképességének határait se kelljen feszegetni. Siptár Dávid, az állatkert igazgatójának elmondása szerint közel 2500 látogatóra számítanak egy este.

Mi előrelátóan korábban érkeztünk a helyszínre, este hat óra felé álltak sorban legtöbben. Az állatkert dolgozói a várakozás hosszú perceit megkönnyítendő, az egyik lámát pórázon vezették a belépő kapuhoz, melynek kicsik-nagyok egyaránt nagyon örültek. Emellett az elővételes jeggyel érkezőknek külön bejáratot biztosítottak, így több szempontból is gördülékenyen ment a bejutás. A délután öttől este tizenegyig tartó program során fél óránként látványetetéseket rendeztek, többet a látogatók bevonásával. Többek közt a szirti cápát, a medvét, a fókákat, a rókát és még számos állatfajt megcsodálhattunk táplálékszerzés közben.

Az etetések szüneteiben megismerkedtünk a gyűrűsfarkú makikkal, a kifutójuk körül mindig nagy volt a tumultus, a gyerekek nagy kedvencei voltak emberközpontúságuk miatt. Az esemény programjainak központjában természetesen az éjszakai életmódot folytató állatok álltak, mivel több faj alapvetően éjszaka vagy szürkületkor aktív, így előfordulhat, hogy egy hagyományos állatkerti sétán nem is találkozunk velük – most erre is nyílt alkalmunk. Az uhut, a borzokat és a mosómedvét is este figyelhettük meg tüzetesebben.

Az állatos programokat csillagászati bemutató, gyermekkoncert és zenés színház, éjszakai varázsóra, és retró mesemozi tette még teljesebbé. Szerencsére a több száz látogató ellenére a környéken a közlekedésben sem volt nagyobb fennakadás, a Dömörkapu és az Állatkert közt közlekedő kisvasút használata ingyenes volt, emellett mindkét este mentesítő autóbuszjáratokat indított a Tüke Busz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!