Torlasz

2021.06.10. 07:00

Gerillamódszerekkel harcol a szabálytalan autósokkal a lakó

Meglepő látvány fogadja Pécsett, a Kerényi Károly utcában közlekedőket. Valaki a járdát, pontosabban annak szélét eltorlaszolva próbál harcolni a kocsival megállók ellen.

Pucz Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Törvényen kívüli területnek tűnik a Kerényi Károly utca 8/A jelű házhoz közeli járda. A töredezett utcakövek mentén minden csupa limlom volt, hatalmas kövek, virágcserepek, raklapmaradványok hirdették, hogy akad a területnek gazdája.

A lakóházak mellé boltokat, szolgáltatóházakat építettek egykoron. A helyi csavarbolt nagy forgalmat bonyolít, talán ez bosszantott fel valakit. Mert ugyan a Kerényi Károly utca egyirányú, a jobb oldalán a várakozás megengedett, ám üres helyet találni nagyjából lehetetlen küldetés. Ezért hát az élelmes vásárlók gyorsan, a járdára felállva szoktak beugrani a műszaki kereskedésbe.

A 8-as számú épületnél, a befelé vezető járdaszakaszon egy kiálló, méteresnél magasabb vascső akadályozza a haladást. Az aszfalton meg a „NO PARKING” szöveg olvasható, már kissé kopottas állapotban. Egyesek szerint a tettes a belső udvarban lévő egyik garázs „lakója” lehet. Ő félig-meddig hajléktalanként él ott. Sajnos, látogatásunk idején éppen nem volt otthon. Kissé közelebb lopakodva lehetett látni, hogy a garázssor mögötti rész is az övé lehet, mert jelképesen az is körül van kerítve, szintén raklapokkal.

Az esettel kapcsolatban kérdéssel fordultunk a pécsi közterület-felügyelethez. Onnan írásban érkezett a válasz. „Nagyon érdekes megoldás, vélelmezem azt, hogy a járdán történő megállás, parkolás megakadályozása lenne a cél, de azt nem ilyen módon kellene megoldani. Ez ebben a formában minden bizonnyal szabálytalan és még balesetveszélyesnek is titulálnám. Ezért az esetet továbbítjuk a BIOKOM Nonprofit Kft. részére, további ügyintézés céljából. A cég kezeli a közterületeket és ők adják ki az esetleges közterület-használati engedélyeket is” – küldte el meglátásait Märcz János, a közterület-felügyelet vezetője.

A terep ezek után kissé átrendeződött, a BIOKOM munkatársai elszállították a lomok egy részét, de a „láthatatlan” ellenfél ebbe nem törődött bele, rövid időn belül ismét megkezdte a járdafoglalást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!