Vb 2022

2022.11.20. 20:25

Az ecuadori szurkolók kitettek magukért, de Valencia ellopta a show-t

Gyorsan szembe jött a valóság a saját rendezésű világbajnokságán Katarral, hiszen az ecuadori válogatott nagyon simán verte a nyitó mérkőzésen Enner Valencia vezetésével.

K. B.

Fotó: AFP

Látványos show-val vezette fel a világbajnokság nyitó mérkőzését a rendező Katar, amelyen a dél-koreai BTS sztárja Jungkook lépett fel, valamint az amerikai filmcsillag, Morgan Freeman szólt a nézőkhöz.

 

Elrajtolnak az angolok és Hollandia is

Ma már szinte teljes fordulatszámon pörög a világbajnokság, hiszen három mérkőzést is lejátszanak. Egyfelől az A-csoport legerősebbnek vélt csapta, Hollandia megütközik a Sandió Manét sérülés miatt elvesztő Szenegállal, valamint a B-csoportot megnyitja Anglia Irán ellen.

A hétfői program: Anglia–Irán 14.00, Szenegál–Hollandia 17.00, Egyesült Államok–Wales 20.00.

 

– Ami itt egyesít minket ebben a pillanatban sokkal nagyobb, mint ami megoszt. Hogy érhetnénk el, hogy ez tovább tartson mint a mai nap – tette fel a költői kérdést.

A himnuszokat követően az első gólra, s megdöbbenésre sem kellett sokat várni, hiszen Ecuador megszerezhette volna a vezetést már a harmadik percben. Egy a felezőtől nagyjából 10 méterre elvégzett szabadrúgás érkezett az ötös jobb sarkára, s ennek a hazaiak kapusa alá futott, majd még egyszer mellé is ütött a felpattanó labdának. Eztán Torres ollózta Enner Valenciához a labdát, aki a kapuba fejelt közelről. Az ünneplés azonban hirtelen megállt, hiszen a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot a VAR jelzése alapján.

Qatar v Ecuador: FIFA World Cup 2022
Nem volt kérdés, jöhetett a sértett, Valencia büntetője Fotós: Anadolu Agency via AFP

Az első negyed óra végén azonban Katarnak sikerült összehoznia az első tizenegyest is. Valencia húzta el Al-Sib mellet a labdát, aki elkapta a lábát, így még egy sárgát is kapott a katari kapus. A sértett magabiztosan gurított a jobb alsóba. Itt pedig nem állt le a gólszerző, s egy jobb oldali beadás után ismét a hálóba bólintott a 31. percben.

A második félidő már nem volt túl mozgalmas, gól sem esett már, s helyzetek sem igazán voltak. Ecuadornak már nem volt hova rohannia, bár a gólarányuk javítása lehet, jól jött volna a folytatásban. A rendező válogatottja pedig nem volt vele egy szinten, csak Muntarinak volt egy veszélyesen csapódó kapás lövése a hajrában, de az sem egy kidolgozott akció végén.

Katar–Ecuador 0–2 (0–2)
Labdarúgó világbajnokság, A-csoport, 1. forduló. Al Khor, 60 000 néző. 
Katar: Al-Sib – Pedro Miguel, Al-Ravi, Huhi, Hasszan, Ahmed – Al-Hajdosz (Vaad, 71.), Budiaf, Hatem – Ali (Muntari, 71.), Afif. Szövetségi kapitány: Felix Sanchez Bas. 
Ecuador: Galindez – Preciado, Torres, Hincapie, Estupian – Plata, Mendez, Caiceido (Franco, 90.), Ibarra (Sarmiento, 68.) – Valencia (Cifuentes, 77.), Estrada (K. Rodriguez, 90.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Gólszerző: E. Valencia (15., 31. – az elsőt büntetőből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!