Friss hírek

2005.12.22. 11:37

Egymillió eurót kell visszafizetni

A felfüggesztés oka az, hogy a Youth-program lebonyolításával megbízott bukaresti kormányügynökség, az ANSIT rosszul menedzselte a projektet – vagyis a pénzek nem jutottak el a támogatottakhoz.

BAMA

Az intézkedés mindaddig tart, míg az ügynökséget vagy át nem szervezik, vagy nem szerveznek új intézményt a helyébe, írja a Transindex. A döntést Nikolaus van der Pas, az Európai Bizottság (EB) oktatásért és kultúráért felelős főigazgatója azután hozta meg, hogy december elején tárgyalt az ANSIT képviselőivel.

Az EB 2002-től kezdődően világíttatta át a romániai, 2001-2002-ben finanszírozott Youth-projekteket, de a felfüggesztésről csak most született döntés. 2001 és 2002 között az ifjúsági alapot az Ijfúsági és Sportminisztérium Eurotin nevű igazgatósága kezelte. "A mostani az első eset az EU történetében, mikor egyik országban felfüggesztjük a Youth-programot" – közölte Frédéric Vincent, az EB oktatási és kulturális főbiztosságának szóvivője, írja a Transindex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!