Gazdaság

2009.09.12. 07:35

Újabb üzemet zárt be az Elcoteq

Az Elcoteq nem hosszabbítja meg cserkúti üzemének szeptember közepén lejáró bérleti szerződését – jelentette be dr. Krippl Zoltán, a vállalat kommunikációs ügyekért felelős igazgatója.

K. E.

A lépés egyik legfőbb oka, hogy ésszerűsíteniük kell a termelést, így például meg kell fontolniuk, mekkora alapterületen fűtenek télen. A gyáregység 50-80 embernek adott munkát, a termelést már áthelyezték a cég pécsi Szilva utcai központjába.

A multinacionális elektronikai gyártó és szolgáltató cég még április végén közölte, hogy megszünteti a termelést egyik pécsi telephelyén, mert a gazdasági válságnak az ágazatba való begyűrűzése kapcsán kevesebb megrendelést kaptak, így célszerűvé vált a termelés összevonása.

Az Elcoteq – mint arról a bama.hu hírportálunkon is beszámoltunk – korábban is hangoztatta, hogy az aktuális megrendelés-állományhoz igazítja dolgozói létszámát, termelési szerkezetét, ezzel összhangban zárta be több európai gyártóegységét, és Pécsre koncentrálta termelését. Az egykor hétezernél is több embert foglalkoztató pécsi bázison jelenleg ötezer alá süllyedt az alkalmazott és bérelt munkaerő létszáma.

Antti Pippo, a multicég finn elnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a piac erősödésével újra hétezer fölé kerülhet a pécsi létszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!