Gazdaság

2013.09.17. 09:11

Német cégeket csalogatnak Baranyába

A német kapcsolat lehet a gazdaságfejlesztés fő iránya a megye és a megyeszékhely számára.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A korábbi finn vonulat már a múlté, Pécs és Baranya újra a hagyományos német gazdasági kapcsolatait erősíti abban a reményben, hogy új befektetők vonzásával bővíteni tudja az ipari termelést és a foglalkoztatást.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Német háttér, bővülő üzem, új állások: a Hauni erre jó példa Pécsett
[/caption]

Jelenleg a legnagyobb ipari foglalkoztatóvá előrelépő Hauni Hungária Kft. a legerősebb német érdekeltség a városban, de több más fém-, illetve gépipari cég – például a Honsa Kft., a Matro Kft., a Kontakt Elektro Kft. –, vagy a bőriparból az OK Magyar Kesztyű KV is meghatározó német kapcsolatokkal rendelkezik. A város, illetőleg a megye reményei szerint tovább növelheti ezt a kört az a fejlemény, hogy Magyarországon vidéken először Pécsett tartott soros ülést a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

Jó tudni, hogy a német–magyar érdekeltségű cégek érdekérvényesítésével foglalkozó szervezet a legnagyobb német cégekkel áll kapcsolatban. Pécsett járva vezetői a befektetési lehetőségekkel, az új ipari park adottságaival ismerkedtek, s ezeket ajánlják is majd ügyfeleiknek.

A német cégek számára nem idegen pálya Baranya megye. Hogy miért nem, kiderül a Dunántúli Napló keddi számából! A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!