Gazdaság

2013.12.03. 16:56

Több százan vettek részt a Hauni nyílt napján

Hagyományteremtő szándékkal tartotta meg első pályaorientációs nyílt napját a hétvégén a Hauni Hungária Kft.

K. E. (Dunántúli Napló)

Kezdeményezésével a cég elsősorban az általános iskola 7–8. osztályos tanulóit – és szüleiket –, illetve a felsőfokon továbbtanulni nem szándékozó fiatalokat szólította meg, méghozzá nagy sikerrel. Az első nyílt nap ugyanis mintegy háromszáz látogatót vonzott.

A vendégek mindenekelőtt a gépipari forgácsoló, szerkezetlakatos és hegesztő szakmákkal ismerkedhettek meg. A cég szándéka az volt, hogy az érdeklődők ne csak általános képet kapjanak a gépipari szakmákban rejlő lehetőségekről, hanem közvetlenül is meglássák, megtapasztalják, hogy mit is jelent konkrétan ez a tevékenység.

A nyílt nap résztvevői gyárlátogatáson, tanműhely-látogatáson is jártak, találkozhattak a cég jelenlegi tanulóival is. Igazi élményt jelentett számukra a gépek, szerszámok kipróbálása, annál is inkább, mivel magukkal is vihették a közben készült gyertya- vagy mécsestartókat, egyéb használati vagy dísztárgyakat. A fiatalok tájékozódhattak a tanulószerződéses és ösztöndíjas lehetőségekről, és a munkaügyi központ segítségével pályaorientációs teszteket tölthettek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!