Lehet pályázni!

2022.01.15. 12:30

Keresik az Orgonák éjszakája idei nyitányszerzőjét

A felhívás célja, hogy a nevezők az Orgonák Éjszakájához méltó, kortárs, szóló orgonára íródott darabot szerezzenek.

Immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Filharmónia Magyarország szervezésében a kora augusztusi napra eső Orgonák Éjszakája, amelyet idén egy zeneműíró pályázattal is színesítenek.

A Filharmónia Magyarországnál minden év augusztusa a hangszerek királynőjéről, az orgonáról szól.

A cég számos eseménnyel szeretné népszerűsíteni a hangszert, illetve bemutatni széleskörű lehetőségeit és valódi értékeit . Az időszak egyik kiemelt programja az Orgonák éjszakája, amely minden évben a nyár utolsó hónapjának első szombatján kerül megrendezésre. Ez lesz a nyitóeseménye az országszerte közel 100 koncertet számláló OrgonaPont sorozatnak.

Idén először ezekhez a nyári programokhoz kapcsolódóan pályázatot hirdet a Filharmónia Magyarország orgonamű írásáról zeneszerzőknek.

A felhívás célja, hogy a nevezők az Orgonák Éjszakájához méltó, kortárs, szóló orgonára íródott darabot szerezzenek, amely a programsorozat minden eseményén elhangozhat. A pályázat győztes művei 2022. augusztus 6-án a nyitóeseményen debütálnak, majd az OrgonaPont koncertsorozat eseményein mutatják be a közönségnek és a szakmának a díjazott alkotásokat.

A teljes pályázati felhívás megtalálható a Filharmónia Magyarország honlapján.

A művek beérkezési határideje 2022. március 31. éjfél. A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában