Konferencia-liga

2023.08.04. 11:15

A DVSC és a Ferencváros vezetőedzője is kritikusan értékelte a továbbjutást (videó)

A Debreceni VSC és a Ferencváros vezetőedzője is kritikusan értékelte csapata továbbjutását a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

MW

Megyeri Balázs, a Debrecen kapusa tizenegyest véd a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Drámai meccs volt, melyet a szurkolók élvezhettek, de én szakemberként nem, mivel azt szeretem, ha kontrolláljuk a találkozót, de ezúttal ez nem így történt

– mondta a sajtótájékoztatón Srdjan Blagojevic, a DVSC edzője, aki számított rá, hogy az idegenbeli egygólos siker ellenére nehéz lesz a hazai visszavágó, de nem gondolta, hogy ennyire. 

Nem találtuk a megoldást technikailag és taktikailag sem, sok labdát veszítettünk, a bekapott gól után pedig elbizonytalanodtak a játékosok, ennek következtében az Alaskert játszott jobban, amely így közelebb volt a továbbjutáshoz.

A szerb tréner szerint Dzsudzsák Balázs gólja, majd az ellenfél egyik játékosának kiállítása jelentette a fordulópontot, melyet követően „új mérkőzés kezdődött”. Hozzátette, tanítványait az erőfeszítésért dicséret illeti, mert ennek köszönhetően sikerült „életben maradniuk” a nemzetközi porondon.

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC–Alaskert visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban, Debrecenben, 2023. augusztus 3-án
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Örményországban a DVSC 1–0-ra nyert, de a csütörtöki, hazai visszavágón – amely története századik európai kupamérkőzése volt – kétgólos hátrányba került, így kiesésre állt, azonban a magyar válogatottsági rekorder Dzsudzsák gólja hosszabbításra mentette az összecsapást, melyet végül 11-esekkel nyert meg a hajdúsági együttes.

A magyar bajnok Ferencváros továbbjutása ennél jóval simább volt, tekintve, hogy négygólos előnnyel utazott az ír Shamrock Rovers otthonába, ahol aztán 2–0-s sikert aratott. Ennek ellenére Máté Csaba sem volt maradéktalanul elégedett.

Elég hektikus mérkőzésen vagyunk túl. Nem jól kezdődött számunkra a meccs, mert az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. Nem jól támadtunk le, ebből kialakult egy-két helyzet, amit szerencsére megúsztunk

– mondta a zöld-fehérek mestere. 

A félidő közepétől, amikor kicsit átalakítottuk a védekezésünket, akkor már jobban működött a dolog. A második félidő pedig egyértelműen jobban sikerült. Lőttünk egy nagyon szép gólt, a második játékrészben pedig sok helyzetet dolgoztunk ki.

A szakember pozitívumként említette, hogy együttese nem kapott gólt, még ha ebben volt szerencse is. Úgy vélte, ez mindenképpen erőt adhat a folytatásra a játékosoknak.

Összességében gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a mi helyzetünkben azt gondolom, minden sikert meg kell becsülni

– összegzett Máté Csaba arra utalva, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első körében váratlanul búcsúzott a feröeri KÍ Klaksvíkkal szemben.

A harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének harmadik körében az FTC a máltai Hamrun Spartans, míg a DVSC az osztrák Rapid Wien gárdájával találkozik, mindkét magyar csapat idegenben kezd jövő csütörtökön. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában