partiajánló

2018.06.14. 20:00

Ismét bulizásra szólítunk fel mindenkit – Ez lesz a terítéken

Még marad egy cseppnyi a Sétatér fesztiválból, nem is akármilyen zenei csemegékkel kedveskednek nekünk a szervezők. De emellett lesz még néhány ínyenc falat. Lássuk hát!

dg

A Sétatér fesztivál még ezen a hétvégén is csalogatja az igényes zenék kedvelőit, így nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy pénteken este három kiváló zenekar is bemutatja tudását. A nap első fellépője a Drum'n'Zez zenekar 1997-ben alakult Újvidéken, s a saját bevallásuk szerint agro-reggae-t vegyítenek pannon surf-poppal. Őket követi az általunk már sokszor erősen ajánlott KubaLibre, majd a Junk zárja az estét a saját értelmezés szerint átformált feldolgozásaikkal. A funkyt a különböző zenei hatásoktól ihletve keverik össze latin dallamokkal, swinggel és akár drum and bass-szel is. Másnap fél nyolctól a Golestan mutatja be új lemezét a Sétatér színpadon, majd őket követi a Kerekes Band.

Mohácson hétvégén a tamburáké lesz a főszerep, így már pénteken este a Sokackörös táncház alkalmával gondoskodik a jó hangulatról a Mladi Orkestar a Mohácsi Sokacok Olvasókörében. Hasonló programot tudunk ajánlani Pécsett is a Ti-ti-tában pénteken este, hiszen táncházat és folkkocsmát rendeznek. Ráadásul nem is akármilyen zenészek csatlakoznak a bulihoz: a teljesség igénye nélkül a Punnany Massifból, a Köztársaság Bandájából, D.O.G.-ből és a The Four Keys-ből is felbukkan egy-egy jeles muzsikus. Másnap ebben a klubban egy éles stílusváltással bulizhatunk tovább, négy feltörekvő rockzenekar szórja az igét. Hallhatjuk a Láthatárt, az August Dreamet, a Dusty Roadot és a StreetGiftet is.

A Szabadkikötőben szombaton az egész nap folyamán lehet lazulni, unikális programot kínál a szórakozóhely. Az angolai és portugál konyha ízeivel is meg lehet ismerkedni, de az érdeklődők részt vehetnek táncoktatáson, hallgathatják a groove, a kizomba és a semba zenét, a pultok mögött többek között Dj Joe Black és Dj Foka is pakolgatja az ütemeket. Este pedig némi stílusváltással a Kampec Dolores koncerten célszerű levezetni a felgyülemlett energiákat. A Kampec Dolores több mint két évtizede van jelen a zenei életben, sajátos, elismerten egyéni arculatával. Hét stúdióalbumon vannak túl, a zenéjükben a legkisebb jazz- és rockstruktúrákat is áthatja a hagyományos, magyar gyökérzetben sarjadó hangzásvilág.

A Nappali teraszán szombaton este Hangácsi Márton játszik. Néhány zenekaros és utcazenészként eltöltött év után ma már csak szólóban látható, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon. A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben kerülnek színpadra.

Végül vessük vigyázó szemünket a táncos helyek felé is. A Trafikban a jól megszokott Yugó buli jön a hétvége kezdetén, másnap a szokásos szombat esti partin lehet mocorogni A Pécsi Sörházban Rave Yourself címmel csapnak be a nyári szezonba Crazywellék, hogy aztán a szombat este a latin zenékről szóljon. A Pécsi Estben egy tematikus buli keretében Michael Jackson és Madonna slágerei kerülnek a fókuszpontba június 16-án. A Club Fashionbe is berúgják a nyár kapuját pénteken többek között a PureBeattel, másnap pedig Technopolis bulit rendeznek először Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában