Változás kell

2022.01.11. 15:02

Környezettudatos életmódunkkal segíthetünk a gólyákon

A virágba borult természeten túl a tavasz biztos jelét jelenti, ha megjelentek a gólyák. A tavasz pontos hírnökei azonban rendszeresen hordanak fel szemetet a fészkeikbe, de ha odafigyelünk a környezettudatos életmódunkra, akkor ezt a folyamatot jelentősen lecsökkenthetjük a mindennapok során.

Móga R.

Fotó: Majzik Attila

Kiemelten fontos lenne a változás, hisz a gólyák szeretnek visszatérni az előző évben rakott fészkeikhez, melyeket renoválni szoktak friss tollal, száraz levelekkel, így a szemétnek nincs helye. Ennek kapcsán indít érdekes programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság január 15-én. 

 

A közel háromórás előadás alkalmával megtanulhatjuk, hogyan éljünk és vásároljunk természetközpontú szemléletmóddal, úgy hogy a környezetünknek és a gólyáknak is a lehető legkevesebbet ártsunk. 

 

A hétvégi rendezvény kapcsán további hasznos információt találhatunk a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapján, valamint az [email protected] e-mail-címen is választ kaphatunk a felmerülő kérdéseinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában