Nem luxustáska

2022.03.09. 11:30

A megváltozott munkaképességű hölgyeket is megajándékozták

Nőnap alkalmából száz „nem luxus táskát” adtak át tegnap a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az Erfo Közhasznú Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű hölgy munkatársainak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A már több éve indult #nemluxustáska kampány részeként idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a megváltozott munkaképességű hölgyeket ajándékozta meg nőnap alkalmából. Mint Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió regionális ügyvezetője elmondta, a kezdeményezésnek társadalmi szemléletformálási célja van, méghozzá az, hogy ráirányítsák az olyan tabutémaként megjelenő kérdésekre a figyelmet, amely a nőket érinti.

 

A #nemluxustáska eredetileg a hajléktalanok megsegítését célozta: az adományozók egy-egy női táskát olyan termékekkel töltöttek meg, amelyek a mindennapi tisztálkodáshoz, higiéniához szükségesek, ezek pedig aztán a Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével jutnak el olyan nőkhöz, akiknek szükségük van rá.

 

– Azt látjuk, hogy több olyan területen is megjelenik az igény az ilyen segítségnyújtásra, ahol a hölgyeket valamiféle társadalmi hátrány érinti. Nőnap alkalmából gondoltunk arra, hogy ezt a fajta társadalmi szemléletformálási célt összekötjük egy jó akcióval, hiszen az Erfo Kft.-vel régóta együttműködünk – mondta a regionális ügyvezető.

 

 

Csizi Péter, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a cégcsoport és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régóta kötelékben dolgozik, hiszen az Erfo is végez karitatív munkát. Múlt héten 10 tonnányi adományt szállítottak az ukrán–magyar határra, azelőtt pedig 700 Ukrajnából menekülő indiai egyetemistát láttak vendégül Budapesten, az Erfo Dózsa György úti épületében.

 

 

– Az ország különböző pontján több mint 10 ezer megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatunk. Több olyan szociális intézmény is van, amelynek a fenntartója a Máltai Szeretetszolgálat, mi pedig ezekben az intézményekben biztosítunk munkát az ellátottak részére, így ilyen közös pontok is vannak a tevékenységeinkben. A közel egy évtizedes együttműködésnek egy új eleme a mostani, hiszen olyan még nem volt, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat missziójának közvetlenül a mi munkavállalóink a kedvezményezettjei – fogalmazott Csizi Péter. Pécsett, az Erfo Kft.-nél 500-an dolgoznak, 350-en a Bajor utcai telephelyen, 150-en pedig a Siklósi úti varrodában.

 

 

Az adományátadó eseményen 100 kozmetikai, tisztálkodási szerekkel megpakolt táskával ajándékozták meg a pécsi üzem legrászorultabb dolgozóit. Ötven táskát a Bajor utcai telephely, ötvenet pedig a Siklósi úti varroda dolgozói kaptak.

 

 

Jónás Gergely elmondta, az idén, év elején országosan több ezer #nemluxustáska gyűlt össze, melyből 800-at a Dél-Dunántúli Régióban osztanak szét olyan helyeken, ahol leginkább rászorulnak ezekre a termékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában