Bográcsban rotyog

2022.08.30. 17:30

Idén is megtartják a halászléfőző fesztivált Pogányban

Zs. K.

Fotó: Karnok Csaba

Több éve rendezi meg a Tavasz Horgászegyesület és a helyi önkormányzat a Pogányi Halászléfőző Fesztivált. A rendezvény nem csak a helyiek körében népszerű, hiszen minden évben Baranya megye több pontjáról érkeznek a csapatok, jellemzően több mint harminc társaság mutatja be főző tudását. 

Idén a megemelkedett halárak és egyéb költségek miatt majdnem elmaradt a program, de Teleky Zoltán és a horgászegyesület nagylelkű felajánlásának köszönhetően mégis meg tudják tartani a népszerű rendezvényt. Az idei halászléfőző fesztiválra szeptember 5. és 7. között várják a csapatok jelentkezését a Halőrházban és a Faluházban, maga a program pedig 10-én lesz a tóparton, már reggel 8 órától (halosztás 9 órától). A csapatoknak a szervezők a nevezési díj fejében 5 kilogramm tisztított halat és főzőhelyet biztosítanak, tüzelőről viszont a jelentkezőknek kell gondoskodniuk. Az érdeklődők a faluházban, vagy a Tavasz Horgászegyesületnél érdeklődhetnek a további információkról. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában