Bama.hu videó

2024.05.26. 15:40

,,Kürtszó és Kutyaugatás - ez a két hang elválaszthatatlan a vadászattól” (videó)

Czeczon Emese

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy az Országos Jótékonysági Vadásztársaság több mint 2 millió forintos adományának köszönhetően három párásító készüléket vásárolt a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztálya. Hétvégén se tétlenkedtek a vadászok, május 25-én , szombaton megtartották a Baranyai Vármegyei Vadásznapot Szentlőrincen. Már kora reggel főttek a finomabbnál finomabb vad-és halételek a vásártéren.

Mielőtt elkezdődött az esemény fő attrakciója, a közönség a gyermek-és ifjúsági vadászkürt verseny fiatal, ambiciózus tehetségeinek szurkolhatott. Ezután az ide látogatók a vásártérre siettek, ahol a vadászkutyák mutatták be tehetségüket. A laikusoknak meglepő módon, törpe tacskók is sorban álltak, hogy a közönség előtt brillíroztassák meg adottságaikat. Természetesen olyan különleges bemutatóknak is tanúi lehetettek a nézők, amelyekre csak és kizárólag vadászat során kerülhet sor. Az egyik ügyes vizsla például szag alapján másodperceken belül felfedezte az elejtett vad hollétét.

A kilátogató érdeklődők hatalmas tapssal köszönték meg a performanszot,  a gazdák pedig finom falatokkal jutalmazták meg négylábú társaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!