Ajándékgyűjtés

2022.12.17. 07:00

Boldoggá teszik a gyerekek ünnepét az angyalbatyuk

A Pécsi egyházmegyében is még tart a Katolikus Karitász „Angyalbatyu” ajándékgyűjtő akciója, amelynek során hátrányos helyzetű gyermekek számára készítenek karácsonyi csomagokat. Megyeszerte több helyszínen várják még néhány napig a segítő felajánlásokat.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén is elindult a Katolikus Karitász „Angyalbatyu” segélyprogramja, amelyhez a Pécsi egyházmegye is csatlakozott – a cél, hogy a karácsonyi időszakban azokat a gyerekeket segítsék, akiknek egyébként nem jutna semmilyen ajándék a fa alá. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a felhívásában szeretettel kér mindenkit, aki teheti, hogy állítson össze egy angyalbatyut, és adja le a gyűjtőpontok valamelyikén. Baranyában az akció november végén indult, és több intézményben már véget is ért, a héten azonban még több helyen fogadják a felajánlásokat. A Magtár Látogatóközpontban minden nap 9 és 17 óra között várják az adományokat, a Karitász Központban, a Janus Pannonius utca 4. szám alatt, valamint a Lánc utca 6.-ban, a Karitász Krízis Központban pedig munkanapokon 8 és 16 óra között lehet leadni a csomagokat. Mindhárom helyszínen december 16-án zárul az akció. 
Az angyalbatyu készítése igen egyszerű – emeli ki felhívásában a segélyszervezet. A lényeg, hogy olyan apróságok – játékok, plüssök, illatszerek, kulcstartók, édességek stb. – kerüljenek a cipősdobozba, amelyek szép állapotban vannak, és amelyeknek az adományozó is örülne. A dobozra kérik ráírni, hogy hány éves gyermeknek készült a batyu, és hogy kislány vagy kisfiú kapja-e meg. 
A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász tanácsot is ad az angyalbatyu-készítéshez: válogassunk össze jó állapotban lévő játékokat, apró ajándéktárgyakat, édességet, pipereholmikat, és tehetünk személyes üzenetet, jókívánságot, képeslapot vagy rajzot is a csomagba – javasolják. Az adományok a gyűjtőpontokra egy zacskóban is elvihetők, ott a segélyszervezet munkatársai gondoskodnak a dobozba csomagolásról. Kérik, hogy a batyuba törékeny, folyékony vagy romlandó ajándék ne kerüljön. 
 

 

A templomok világítására gyűjt a szeretetszolgálat
Adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a rendszeres áramkimaradásokkal küzdő kárpátaljaiak számára is biztosított lehessen az ünnep fénye. – A közelmúltban indított Betlehemi csillag program kettős célt szolgál: a tárgyi adományokból a családok, idősek otthonának hiánypótló megvilágítása válik lehetővé, a pénzügyi adománygyűjtés eredményéből pedig akkumulátoros, nagy teljesítményű lámpákat vásárolnak, hogy a karácsonyi istentiszteletek idején mind a száznyolc kárpátaljai református gyülekezetben biztosított legyen a templomok világítása – közölte a szeretetszolgálat. 
Tárgyi adományként gyertyákat és elemlámpákat gyűjtenek december 20-ig, de anyagi felajánlással is lehet csatlakozni a programhoz. 
Az adománygyűjtéshez tetszőleges összeg felajánlásával is lehet csatlakozni egészen év végéig az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint a szervezet bankszámlájára történő utalással. Közleményben kérik feltüntetni: Betlehemi csillag. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában