Lemozoghatjuk a székelykáposztát

2022.12.03. 13:54

Festői kirándulóhelyek hívogatnak az őszi-téli időszakban is

A karácsonyi, ünnepi időszak a békés otthoni időtöltés mellett arra is lehetőséget teremthet, hogy kiránduljunk a családdal, barátokkal. Az, hogy milyen programot tervezünk egy-egy ilyen alkalomra, sokban függ az egyéni érdeklődéstől, mindenesetre néhány tippel mi is tudunk szolgálni azoknak, akik még nem döntötték el, merre induljanak.

Télen is lenyűgöző látványban lehet részünk, ha ellátogatunk a Babás szerkövekhez a Mecsekben, ha ezt választjuk, érdemes útba ejteni az egykori pálos kolostor romjait is.

Gyalog és kocsival is megközelíthető a Tv-torony környéke, az ünnepi nyitvatartást figyelembevéve, akár a toronyból kínálkozó kilátást is megcsodálhatjuk.

Palkonya az egyedi körtemplommal, illetve a villányi pincesorok a hűvös időben is különleges látványt ígérnek. Mindig szép Óbánya és a Kisújbányához vezető túraútvonal, útközben patak és kisebb források is várnak.

 

Nagyobb túrát tehetünk az Ormánság felfedezésre váró falvaiban, vagy a Dráva-mentén, de ha Pécshez közelebb maradnánk, festői szépségű táj fogad Püspökszentlászlón is. Nem fog csalódást okozni a Flóra-pihenő sem, ahonnan szép kilátás nyílik Pécsbányatelep, Árpádtető és a Keleti-Mecsek felé.

Ha pedig az épített örökség láttán kívánunk lélekemelő tapasztalatokat szerezni, érdemes felkeresni a pécsi székesegyházat, ahol karácsony története többhelyütt is megjelenik a falakon. E téren a déli lejáró domborműveit érdemes megfigyelni, ahol az angyali üdvözlet, Jézus születése és az azt követő események is visszaköszönnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában