Minden segítség számít

2023.03.12. 07:01

A templomokban is gyűjtik a tartós élelmiszereket

Tartósélelmiszer-gyűjtést szervez az idei nagyböjtben is a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – a hívek a hagyományok szerint a templomokban erre kijelölt helyen adhatják le felajánlásainkat március 12. és 19. között, az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.

W.K.

Fotó: Pusztai Sándor

Mint minden évben, úgy idén is meghirdette hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – az adományozásra március 12-én, a vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, egészen március 19-ig. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el a felajánlásaikat mindazok, akik segíteni szeretnének, valamint az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják a rászorulóknak szánt élelmiszereket – Pécsett a Katolikus Karitász gyűjtőpontjain, a Pécsi Karitász Központban, a Janus Pannonius utca 4. szám alatt munkanapokon 8 és 16 óra között, valamint a szintén pécsi Szeretet Lánc Krízis Központban, a Lánc utca 6.-ban ugyancsak munkanapokon 8-tól 16 óráig.

A Katolikus Karitász tájékoztatója szerint az összegyűlt adományokból önkénteseik állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok számára a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik az ajándékokat. A felhívás szerint a gyűjtőakcióhoz bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával lehet csatlakozni: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – mindezek rendkívül hasznosak a támogatandó nélkülözők számára.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálatának közleménye szerint a korábbi években meghirdetett gyűjtések eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottak össze. A karitász segítő munkájába telefonos adományvonalon is be lehet kapcsolódni az 1356-os adományvonal hívásával, amely alkalmanként 500 forint segítséget jelent.

A háború menekültjeit segítették tavaly

Tavaly a nagyböjti időszakban a Tartós szeretet nevet viselő egyhetes akció során csaknem nyolc tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Pécsi egyházmegyében – az elmúlt esztendő különlegesnek számított abból a szempontból, hogy rendhagyó módon, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében az adományokat az ukrajnai háború menekültjei számára gyűjtötte a Katolikus Karitász. – A Pécsi egyházmegye plébániái összesen 7900 kg élelmiszert gyűjtöttek össze a templomokban és a többi gyűjtőponton az egyhetes akció eredményeként, amelyet közvetlenül Kárpátaljára juttattak el a karitász munkatársai. – Az ukrajnai háború menekültjeit segítő felajánlásokat önkéntesek válogatják, fajtánként és lejárati idő szerint csomagolják dobozokba, majd eljuttatják oda, ahol a legnagyobb a szükség – közölte akkor Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában