Okos megoldások

2023.05.10. 12:36

A minőségi időskort segíti az alsómocsoládi konferencia

Okos megoldások a minőségi időskorért címmel szervez konferenciát az alsómocsoládi önkormányzat május 31-én, a faluházban.

Zs. K.

Fotó: Maria Symchych

A programra minden, az idős­ellátásban, a tudatos öregedés és a minőségi időskor területén dolgozó szakembert, intézményvezetőt és -fenntartót, döntéshozót várnak. A konferencián szakemberek beszélnek az időskorral járó változásokról, és az elöregedés társadalomra gyakorolt hatásáról is, illetve ezek elkerülésének, megakadályozásának lehetőségeiről – okos megoldásokkal. 

A szervezők tervei szerint a május végi esemény az első állomása lesz egy hosszabb távú programnak, melynek célja az okos megoldások megismerése, adaptálásuk elősegítése, jó gyakorlatok megosztása. 

Az okos megoldások nem csupán a digitális eszközök használatát jelentik, hanem az embert, a közösséget szolgáló kreatív ötleteket és innovációkat is, melyek mind sokat segíthetnek abban, hogy az idősebb korosztály hosszabb ideig maradjon aktív, el tudja látni magát a saját otthonában, akár önállóan is. Amennyiben gondozásra szorul, ebben mind ő, mind az őt ápolók támogatást kapjanak, akár a saját otthonukban, akár bentlakásos intézményben van szükségük erre a segítségre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában