Megmozgattak mindenkit

2023.05.01. 19:15

Villányban hagyományosan a gyereknappal együtt tartották a majálist

Családoktól, önfeledt gyereknevetéstől nyüzsgött a Villányi Rendezvénytér, szép napos idő várta a majálisra látogatókat hétfőn. A programon sportbemutatók, gyerekprogramok, ügyességi vetélkedő és főzőverseny is várta a kikapcsolódni vágyókat.

Zs. K.

A hét közepén még esőt mondtak május elsejére, szerencsére azonban nagyon szép idő lett, így a Villányi Majálisra is sokan látogattak ki. Nem véletlenül népszerű ez a program, hiszen évek óta ilyenkor egyben tartják a városi gyereknapot is. A Villányi Művelődési Ház munkatársai éppen ezért olyan programokat igyekeztek összeállítani, amelyek a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztálynak kínálnak szórakozást.

A májusfát a Villányi Általános Iskola mazsorett csapata díszítette fel, majd a villányi önkéntes tűzoltók a városüzemeltetés munkatársaival közösen állították fel. A Villányi Ifjúsági Fúvószenekar közben koncertet adott, és a mazsorettesek is bemutatót tartottak. A Ringató foglalkozásra olyan sok gyerek érkezett, hogy nem fértek el a helyszínre készített két hatalmas szőnyegen. 

Bock-Báthori Emese szervező elmondta, sokan érdeklődtek a rendőrségi bemutatók iránt is, hiszen ki lehetett próbálni például az ujjlenyomatvételt, de a rendőrautókat is megnézhették a kicsik, és bűn- és balesetmegelőzési foglalkoztatókkal is készültek az egyenruhások a gyerekeknek. Mindeközben a Villányi Ifjúsági Klub sport- és ügyességi feladatokat szervezett a sportpályán. A délelőtti főzőversenyre 6 csapat jelentkezett, és az általuk választott ételt főzték meg. Az első három helyezett mellett a másik három csapat különdíjat kapott, így mindenkit jutalmaztak a szervezők. A villányi Ifjúsági Klub tagjai paprikáskrumplit főztek, az adagokat pedig becsületkasszával értékesítettek, és nagyon örültek, hogy majdnem az egész el is fogyott. 

Ebéd után sportbemutatók váltották egymást a színpadon, illetve a színpad előtt. A bólyi Attitude Dance Egyesület két korcsoportja táncolt, azután alakformáló aerobik órát tartott Horváth Lilla, majd Maul Anikó nagyon pörgős FitRBox órájához csatlakozhatott a mozogni vágyó közönség és kangoo bemutató is színesítette a programot. A legkisebbeket ezután a Hangoló Bábszínház előadása, valamint a Hangerdő Társulat interaktív koncertje szórakoztatta. 

A rendezvény ideje alatt a gyerekek ingyen használhatták a légvárat, és az arcfestők, illetve csillámtetoválók is várták őket. Emellett csocsózhattak, kézműveskedhettek, és a helyi vállalkozók felajánlásainak köszönhetően még a körhintára is annyiszor ülhettek fel, amíg kedvük tartotta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában