Múltidéző

2023.07.01. 14:00

Zoo-Tábor: mindenből kiveszik a részüket a gyerekek (galéria)

A minap a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumban jártunk, hogy megtapasztaljuk, hogy milyen is a Zoo-Táboros élmény. És azt kell mondanom, hogy nagyon jó, szívesen csatlakoztam volna a kis csapathoz egész napra, hogy velük együtt fedezhessem fel az állatkertet. 

Czeczon Enikő

1982

Már nagyon régóta szervez a gyerekeknek tábort a PécsZoo. Ennek népszerűsége már az 1980-as években jól látszódott, ahogy a képek is bizonyítják, és a programok már akkor is sokrétűek voltak. Nem csak arról szólt, hogy cuki állatokkal ismerkednek meg a gyerekek. Nem, a komolyabb feladatokból is ki kellett venniük a részüket. És ez a napjainkban tartott Zoo-Táborokra is igaz. A gyerekek be vannak osztva a gondozók mellé és részt vesznek az etetésben, itatásban, valamint a kifutók takarításában is. Azt hinné az ember, hogy utóbbiban azért nem szívesen vesznek részt a táborozók, pedig de.

Az állatkert egyik zoopedagógusa elmondta, hogy a táborozók kedvenc része, amikor a víziló medencét takaríthatják. Nagy lelkesen lapátolnak és talicskáznak a gyerekek, és a táboros csapatok gyakran versenyt szerveznek, hogy akkor a tavalyihoz képest idén gyorsabbak lesznek és próbálják a rekordokat megdönteni.

A fotókon jól látszik, hogy mennyire sokszínű ez a tábor, és a mosolygós arcok, valamint a gyorsan betelet helyek bizonyítják, hogy szükség van erre. Fontos, hogy környezeti nevelésben részesüljenek a gyerekek és megismerjék nem csak a cuki állatokat, hanem a mai világban jelentkező problémákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában