Tanösvény

2023.09.03. 15:40

Átélhetik a kirándulók az ormánsági hangulatot

Czeczon Enikő

Forrás: DDNP

Szeptember 16-án Ormánsági hangulatok címen hirdetnek túrát az Ős-Dráva Látogatóközpontba – olvasható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának honlapján. A kirándulás alkalmával a résztvevők megismerkedhetnek a térség élővilágával, az ormánsági tájra jellemző kultúrtörténeti értékekkel, valamint a majorban élő őshonos háziállatokkal.

A kirándulás első állomása a főépületben található interaktív kiállítás lesz, ahol a terület élővilágának rejtelmei ismerhetők meg, majd a Hagyományos gazdálkodás tanösvényén folytatódik tovább a túra, ahol az Ormánságra jellemző gazdálkodási formákkal és értékekkel ismerkednek meg a látogatók, de megszemlélik a gyógynövényágyásokat, a gyümölcsfeldolgozás eszközeit, és a méhészet is szerepet kap a gyalogtúra során.

A tanösvény részét képezi egy állattartó major, ahol az érdeklődők őshonos magyar háziállatokat láthatnak, mint például parlagi szamarakat, kecskéket, racka- és cikta juhokat.

Az eseményre előzetesen be kell jelentkezni, amellyel kapcsolatban bővebb információ a DDNP oldalán olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában