Teljesítménytúra

2023.09.12. 17:50

Négy útvonal közül is választhatnak az indulók

Harmincötödik alkalommal szervezik meg szeptember 16-án a Tolna Teljesítménytúrát, amelynek rajt- és célállomása Mecseknádasd.

Czeczon Enikő

Fotó: csikiphoto

A túrázók több távot is teljesíthetnek az esemény során, amely mind a mecseknádasdi Bercsényi Miklós utcából indul a volt Tourinform Irodától.
A legrövidebb táv öt kilométer, amelynek szintemelkedése 179 méter, és az útvonal során érinteni kell a Vörös-hegyet. A második táv tizenöt kilométeres és 430 szintemelkedésű, amelynek szintideje öt óra, és az útvonalán szerepel az Apátvarasd-telep, a Hessz-kereszt és Ófalu.

A harmadik teljesítménytúra gyalog és kerékpárral is teljesíthető, hossza huszonöt kilométer, szintemelkedése 514 méter, szintideje hat óra. Útvonala érinti az Apátvarasd-telepet, a Harsányi-keresztet és Ófalut.

Az utolsó túra ötven kilométeres, és 1076 méter szintemelkedésű és szintén teljesíthető gyalogosan vagy kerékpárral. Az útvonal során érinteni kell az Apátvarasd telepet, a Harsányi-keresztet, Fekedet, az S3S-elágazást, a Mórágyi rögöt, az Apponyi-kilátót, majd újra a Harsányi-keresztet, és Ófalut.
A túrázók indulás előtt kapnak vizet, cukrot, valamint a teljesítők kitűzővel, emléklappal és egy meglepetéssel lehetnek gazdagabbak az élmény mellett.
További információért, nevezésért a Dobogó Egyesület honlapját szükséges felkeresni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában