Két előadás is lesz

2023.10.12. 14:40

Jó sok sörben csobbanhatunk, feltárul a folyékony kenyér világa

A sör lesz a főszereplője annak a két előadásnak, amelyeket október 12-én tartanak délután 6 órai kezdéssel a Művészetek és Irodalom Házában. A program az InternationalSeasons programsorozat keretében valósul meg.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az első előadás címe A sörfőzés múltja, jelene és jövője Pécsett, amely során nyomon követhetjük a pécsi sörfőzés történetét a XIV. század elejétől napjainkig. Az előadó dr. Vecseri Beáta, a Pécsi Sörfőzde Kutatási- és Fejlesztési igazgatója képet ad a sörfőzés korai szakaszáról, a török hódoltság alatti sörfőzésről, valamint az ipari sörgyártás kialakulásának feltételeiről, megvalósulásáról. Ezt követően a 20. század háborúinak idejébe utazunk, majd a rendszerváltás időszakába. Végül 2017-be érkezünk, és az akkor bekövetkező változásokról, jövőbeli célokról és fejlesztésekről informálja az érdeklődőket az előadó.

Ezt követően dr. Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere veszi át a szót, és megtartja A sörök sokszínűsége címet viselő előadását. Mint az a címből is sejthető, a sörök sokszínűsége, a legismertebb sörtípusok bemutatása lesz a cél a változatos alapanyagokon és technológiai eljárásokon keresztül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában