Bama.hu videó

2024.02.06. 17:30

Megmérettetnek a farsangi finomságok a Pécsi Vásárcsarnokban (galéria és videó)

Három napos rendezvényként startolt el február 6-án a Pécsi Vásárcsarnokban – a tavalyi esztendőben már nagy sikert aratott – Farsangi Fánkverseny.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Minél korábban ki akartunk menni. Egyrészt azért, hogy mi is megkóstoljuk a fánkokat, de azért is, hogy lássuk, hogy milyen hangulat uralkodik kint a csarnokban. Belépve a gasztronómia katedrálisába már éreztük a sülő fánkok illatát, és úgy közeledtünk az Ételudvar felé, mint Bozont és Scobby-Doo, amikor megérzik valami ínycsiklandozó étel illatát.  

Az emberek sorban álltak, és csillogott a szemük, amikor beleharaptak az évük első fánkjába. Valakinek a szája szélén folyt a lekvár, és porcukros lett az arca, a keze, de senki sem zavartatta magát. Jó ízűen falatoztak, és amint megkóstolták az egyiket, már mentek is a következő versenyzőhöz.  

A farsangról egyébként mindenkinek a fánk jut eszébe, mint étel, így ezt a finomságot egyfajta vidámság lengi körül, ami tökéletesen illik ehhez az ünnepi időszakhoz, amely amúgy is hagyományosan az öröm, a szórakozás és a kikapcsolódás ideje. Még az elkészítése is örömteli, főleg, hogyha még társaság is van, mert ilyenkor összegyűlik mindenki, hogy segítsenek, vagy várják, hogy az első fánkok kisüljenek, és rögtön lecsaphassanak rá.

  A Pécsi Vásárcsarnok céljai között szerepelt mindig is, hogy közösséget építsen, valamint ápolja a hagyományokat. Ezzel a versennyel is e két célt szolgálják, és a közösség összekovácsolása a szemünk előtt is megvalósult. Nem volt tolakodás, az emberek beszélgettek, megvitatták egymással a fánkok állagát, ízét, hogy aztán nagy dilemmában végül meghozzák a döntést. Mi is végig kóstoltuk a sort, hogy rájöjjünk, hogy nehéz dolguk van a szavazóknak.

A fánk szerelmesei vagy egyszerűen csak az édesszájúak egészen február 8-ig kóstolhatják meg mindennap délután 1 és 3 óra között a négy vendéglátóegység Mama lángos, Sültetvény, Sanghai Büfé, Harap-6 által készített finomságokat. A szavazatokat pedig kedvencükre a kihelyezett urnákba tudják leadni. 

Eredményhirdetésre február 9-én kerül sor, amelyet összekötnek egy jó kis disznótorral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában