Postabontás

2022.05.12. 07:58

Elvették a varjak élőhelyét, ezért költöztek más környékre - véli olvasónk

A Postabontásban megjelent felvetés teljesen jogos: mielőtt kivágták a kertvárosi kiserdőt, semmilyen probléma nem volt a varjakkal Pécsett.

Dunántúli Napló

Jól körülhatárolható területen éltek, ott raktak fészket, senkit nem zavartak. Aztán az erdőt kivágták, a madaraknak pedig költözniük kellett valahova, ahol folytathatták az életüket. Nem volt más választásuk, szétszóródtak a városban, a megfelelő helyek után kutatva. 

Nos, én így képzelem, hogy ez lehet az oka a mostani problémának. Nem kellett volna a varjak élőhelyét megszüntetni, vagy akkoriban kellett volna előre gondolkodniuk a szakértőknek, hiszen sejthették, hogy ez lesz a következménye az erdő felszámolásának. 

Tehát nem a madarak a hibásak. Csak élni szeretnének, és nem az emberek bosszantása a céljuk. Viszont – ha már a fészekkezdemények eltávolítása semmilyen eredményre nem vezet – megérne egy próbát az, hogy a helyzetet elfogadva mi, érintett lakók próbálunk tenni valamit a környezetünk tisztasága és nyugalma érdekében. Mindenki zárja le a kuka fedelét, miután használta! Nem igényel se időt, se energiát, pénzbe se kerül. Egyetlen mozdulat az egész. Hátha a varjak tényleg odébb állnak, ha nem találnak maguknak élelmet.

K. T. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!