körkép

2018.12.30. 15:35

Kastélyt vegyenek! Górcső alá kerültek a baranyai ingatlanok

Az idei év rengeteg változást hozott az ingatlanpiacon, átlagosan 9-20 százalékos volt az áremelkedés. A kereslet nem lanyhult, és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa – derül ki az ingatlan.com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be.

Tóth Viktória

A honlapon legmagasabb áron kínált ingatlan – az előző évekhez képest változatlanul – a Bükkösdön található, 1700-as években épült kastély. A 2,8 milliárd forintért kínált, 2400 négyzetméteres lakóterülettel rendelkező ingatlan 16 ezer négyzetméteres telken fekszik. A kastély különlegességei közé tartozik például a 4 méter magas óratorony is. A magántulajdonban álló bükkösdi kastélyra annak ellenére is volt már érdeklődő, hogy a legdrágább eladó ingatlan Baranyában.

A több százmillióért kínált baranyai ingatlanok között szemezgetve számos érdekességre bukkantunk. Egy mánfai 335 ezer m² területen fekvő, exkluzív lovasbirtokért például mintegy 400 millió forintot kér a tulajdonos, míg egy abaligeti családi házat 310 millióért hirdetnek. A szigetvári Domolospuszta településrészén lévő Polák-kastély is eladó, a huszonöt szobás, valamikor kastélyszállóként működő, mára már elég rossz állapotban lévő ingatlan 129 millióért vihető.

Szakértők szerint jövőre további erősödés várható, ez az árak és az ingatlanpiaci forgalom emelkedését és az ehhez szorosan kapcsolódó jelzáloghitelpiac növekedését fogja jelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában