körkép

2020.11.21. 15:18

Egyelőre bőséges az almafelhozatal a piacon

A szemerkélő eső ellenére sokan voltak tegnap a pécsi vásárcsarnokban. Egyre több déli gyümölcs sorakozik az árusok pultjain, de a magyar gyümölcsökből is bőséges a felhozatal.

Zs. J.

Az alma ára kicsivel (20-30 forinttal) csökkent az elmúlt hónaphoz viszonyítva. A pultokon megtalálható a Starking, Jonagold, Gála, Mutsu, Idared, Jonagold, Jonathan, Jonaprince, Golden.

Az őszi gyümölcsök egyik legegészségesebb gyümölcse a birs, ami picit feledésbe merült. Nagyon egészségesnek tartják, többek között csökkenti a vérnyomást, koleszterinszintet, nyugtatja a gyulladt gyomrot és rengeteg vitamint tartalmaz.

A piacon az egyik árus elárulta a birsalmasajt készítésének a receptjét. A gyümölcsöt mossuk, megpucoljuk, a hibás részeket, magházát kivágjuk. Vízben főzzük, rakhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget. Alaposan megfőzzük, leöntjük a levét, amiből ivólevet készítünk. A többit leturmixoljuk, cukrot adunk hozzá (feleannyit, mint a gyümölcs súlya volt) és addig főzzük, míg elválik az edény aljától, majd formákba öntjük.

– Nem jó, ha nincs melegben, én a fűtőtesten szárítom – mondta az árus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában