Rekord

2021.10.29. 07:55

Baranyában is drága az albérlet, de még várható áremelkedés

Rekordot döntöttek az ingatlan- és albérletárak, ennek ellenére további drágulás várható a szakemberek szerint.

Czine V.

Forrás: St

Fotó: Shutterstock

Részben ez annak is köszönhető, hogy rengeteg egyetemista a kollégium helyett inkább az albérletet választja. Mivel ők a magasabb összegeket is képesek megfizetni, ennek szintén árfelhajtó hatása van.

Ha körülnézünk a kiadó lakások között Pécsett, 90 ezer forint plusz rezsiköltséggel kell számolnunk a legjobb esetben is. Ez az jelenti, hogy a család egyik tagjának a fizetése csak a lakhatásra megy el. Ha hajlandó az ember egy kis utazásra, akkor érdemes körülnézni a kicsit távolabbi városokban, mint például Komló, Siklós vagy Szigetvár.

Máriagyűd mindössze 30 percre van Pécstől. Itt már 60 ezer forintért lehet találni kiadó 2 szobás albérletet, amihez kert is tartozik. Siklóson az egyszobás házrész kerül 50 ezer forintba, és ehhez még jön a rezsiköltség. Komló mindössze 15 percre van Pécstől. Itt pár évvel ezelőtt szinte feleannyiba került egy lakás bérleti díja, ennek ellenére ma már sok esetben csak pár ezer forint különbség van a két város között. Mindezekhez még hozzá jön a benzin vagy a buszbérlet ára, illetve az utazással töltött idő sem kevés.

Hámory Áron ingatlanértékesítő elmondta, sokan számolgatnak, hogy mi éri meg jobban, az olcsóbb szállás és az útiköltség, vagy a megyeszékhelyen a magasabb bérleti díj.

– Nem jellemző, hogy az emberek az olcsóbb albérletet választanák, hiszen naponta kétszer kell megtenniük az utat, illetve a gyerekek szállítását is meg kell oldani. Ez ugyanis gyakran okoz szervezési és egyéb problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában