Top 100 gála

2021.12.17. 20:00

Értékelték a baranyai gazdasági szereplők teljesítményét

Köszöntötték az év legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó cégeit és vállalkozóit a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network, a NAV Baranya Megyei Adó- és Vám­igazgatósága és a Dunántúli Napló immáron hagyományos Top 100 gáláján.

Fotó: Laufer László

Bemutatták a Top 100 kiadványt, amely a megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi, valamint fény derült az idei díjazottakra. Az ünnepi eseményen az üzleti közösség tagjainak Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó tartott előadást, amelyben a megugró inflációval kapcsolatos tendenciát elemezte.

 

– A megugró infláció a gyors gazdasági helyreállás ára – vélekedett a kialakult helyzetről Nagy Márton.

Ezt követően három kiemelkedően teljesítő vállalkozás vezetője mutatta be a legújabb fejlesztéseiket, Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezetője, dr. Szabóné dr. Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetője, valamint Hirth Olivér, a Kontakt-Elektro Kft. ügyvezetője tartott előadást.

 

A folytatásban köszöntötték Baranya megye legnagyobb adófizetőit, valamint a megye városainak a legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozásait. A legjobban teljesítő gazdasági szereplők között ezúttal a Mecsek Füszért Zrt. vitte el az első helyet, megelőzve az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt.-t. A harmadik helyen a Körber Hungária Kft. végzett.

Ezt követően a baranyai városok legnagyobb adófizetőit díjazták: Pécs: Körber Hungária Kft., Bóly: Reiso Hungária Kft., Komló: Polytec Kft., Siklós: Siklósi Thermál Kft., Szigetvár: Schenk és társa Kft.

 

Az eseményen elhangzott: az iparkamara figyelemmel kíséri és támogatja az üzleti közösség tagjainak tevékenységét – a kamara elnökségének döntése alapján az idén 20, 25 éve vagy annál is régebb óta sikeresen működő vállalkozások kaptak jubileumi elismerést.

Nincs nagy változás az élbolyban

Tavaly ugyan elmaradt az ünnepi ceremónia, azonban idén szerencsére a járványügyi korlátozásokat betartva megtarthatták az eseményt. A legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó cégeket tekintve 2019-hez hasonlóan ismét a Mecsek Füszért Zrt. végzett az első helyen, míg a tavalyelőtti évhez hasonlóan az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt. zárt a második helyen. A korábbi rangsorban a Hauni Hungária Kft. végzett a dobogón, idén jogutódja, Pécs legnagyobb adófizetője, a Körber Hungária Kft. lett a harmadik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában