Közelebb a Balaton

2022.03.31. 20:00

Eldőlt: összekötik Baranyát a magyar tengerrel

A jövőben Pécs és Balatonszemes között végig kétszer két sávos úton közlekedhetünk Szigetvár és Kaposvár érintésével.

Vizvári Soma

Kétszer kétsávos gyorsforgalmi út épül a 67-es út helyén Szigetvár és Kaposvár között – tájékoztatta a Dunántúli Naplót Kővári János megyei fejlesztési biztos Mosóczi László közlekedési államtitkárral folytatott csütörtöki, budapesti egyeztetése után.

 

Kővári elmondta, ez azt jelenti, hogy Pécs és a Balaton között hamarosan végig kétszer két sávos úton közlekedhetünk, hiszen a Kaposvár és Balatonszemes közötti szakasz már kész van, most pedig a gyorsforgalmi út déli része következik. Az M60-as autópálya jövőbeli Pécs-Szigetvár szakaszán, és a Szigetvár és Kaposvár közötti kétszer kétsávos úton keresztül a jövőben a baranyai megyeszékhelyről jóval gyorsabban el lehet majd jutni a Balatonhoz, mint eddig.

 

A fejlesztési biztos arra is felhívta a figyelmet, a kétszer kétsávos 67-es út Balatonszemesnél beletorkollik a fővárosba vezető M7-es autópályába, onnan tehát Budapest és a délnyugati országhatár is könnyen megközelíthető.

 

Szintén fontos megjegyezni, hogy Kővári elmondása szerint, a Pécs-Balaton útvonal mind Szigetvárt, mind pedig Kaposvárt el fogja kerülni, tehát nem kell majd senkinek átverekednie magát egyik városon sem.

 

– A döntés után a következő lépés, hogy elkészítik a környezeti hatástanulmányt, ez kötelezően egy év, hogy a szakemberek egy teljes biológiai ciklust megfigyelhessenek. Azt követően jöhet az engedélyes terv – magyarázta a megyei fejlesztési biztos.

 

Mosóczi László közlekedési államtitkár nemrég a Baranya megyei közlekedési infrastruktúra fejlesztésekkel kapcsolatos fórumbeszélgetésen vett részt a szigetvári polgármesteri hivatalban Nagy Csabával, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, és Mikes Évával, a Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztossal.

 

Ahogy arról lapunk beszámolt, Mosóczi az eseményen elmondta, az M60-as útvonalat folytató Szigetvár és Pécs közti szakaszra már érvényes építési engedélyekkel rendelkeznek, így döntés után, a szükséges forrás biztosítását követően a projekt rövidesen elkezdhető.

 

Nagy Csaba hozzátette, ez azért is fontos, mert a következő kormányzati ciklus már úgy indulhat, hogy az építési munkálatok előkészítésére és a kivitelezés minél előbbi elindítására lehet összpontosítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában