A sínek is a helyükre kerülnek

2022.07.01. 12:31

Jól haladnak a munkálatok az M6-os autópálya befejező szakaszán

Pályabejáráson vett részt Hargitai János országgyűlési képviselő csütörtökön délután, az M6-os autópálya befejező szakaszán.

Zs. K.

 Mint mondta, a munkálatok jól haladnak, javában folynak az aszfaltozási, valamint a pályaszerkezet- és műtárgyépítési munkák. Különösen látványosak a műtárgyépítések, mint például a Szilvás-patak völgye felett átvezető völgyhíd, vagy a Nagynyárád és Bóly közötti (Bóly-keleti csomópont) vasúti hídszerkezet megépítése. Ez utóbbit egyébként hazánkban először alkalmazott technikával kivitelezik.

A vasúti hídszerkezetet a végleges pozíciója melletti szerelőterületen szerelték össze, továbbá a függesztőkábeleket is megfeszítették, jövő héten pedig – valószínűleg sajtónyilvános esemény keretében – tolják a helyére, felhúzzák a síneket, beállítják és aláöntik; továbbá elvégzik a híd próbaterhelését is, és megindulhat a vasúti forgalom. Ezután a híd alól kibontják a vasúti töltést és az autópálya bevágást, majd elkészítik az autópálya pályaszerkezetét.

A további munkálatokról a képviselő elmondta, a Villányi rákötéshez is készülnek már a kiviteli tervek, a NIF Zrt. szerint, és a munkálatok jelenlegi állása szerint is tartható az autópálya 2024. tavaszáig történő befejezése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában